Het Antwerps Klimaatfonds lanceert twee nieuwe oproepen voor impactvolle klimaatprojecten, die tot maximaal 50.000 euro aan subsidie kunnen ontvangen.
Volledig scherm
Het Antwerps Klimaatfonds lanceert twee nieuwe oproepen voor impactvolle klimaatprojecten, die tot maximaal 50.000 euro aan subsidie kunnen ontvangen. © Lien Van den Eynde

Antwerps klimaatfonds lanceert twee nieuwe oproepen voor impactvolle klimaatprojecten

AntwerpenHet Antwerps Klimaatfonds lanceert twee nieuwe oproepen voor impactvolle klimaatprojecten, die tot maximaal 50.000 euro aan subsidie kunnen ontvangen. Het college keurde voor 2022 twee nieuwe oproepen goed: een thematische voor professionals die inzetten op klimaatadaptatie op private percelen, en een brede open oproep in het kader van Antwerpen Klimaatstad.

  1. Van ‘mosselkaai’ over Sinksenfoor tot gloednieuw park: zo verliepen 150 jaar aan de (Gedempte) Zuiderdokken
    Antwerpen

    Van ‘mosselkaai’ over Sinksen­foor tot gloednieuw park: zo verliepen 150 jaar aan de (Gedempte) Zuiderdok­ken

    Het weer wil vandaag niet mee, maar deze namiddag opent de stad feestelijk het eerste deel van het nieuwe park op de Gedempte Zuiderdokken. Op een oppervlakte van driemaal de Groenplaats vind je een basketveld, een stiltetuin, twee speeltuinen en uiteraard het nodige groen. De Antwerpenaren zullen een nieuwe naam mogen kiezen. Reis even met ons mee door de voorbije 150 jaar.