Volledig scherm
Red Bull Dance Your Style at Urban Center in Antwerp on September 29, 2019. © Wilhelm Westergren/ Red Bull Con

Antwerpenaar mag dan toch naar wereldfinale van danswedstrijd in Parijs

De 27-jarige Antwerpse danser Joffrey Anane mag zaterdag 12 oktober ons land verdedigen op een internationale danswedstrijd in Parijs. Hij verloor eind september in de Belgische finale van Red Bull Dance Your Style nipt tegen de Brusselse danseres Delanotché, maar krijgt nu last minute toch nog een ticket voor de finale in Parijs. 

Eind september namen zestien van de beste dansers van ons land het tegen elkaar op tijdens de Belgische finale van Red Bull Dance Your Style. Antwerpenaar Joffrey Anane (27) verloor toen nipt de finale van de Brusselse Delanotché (20). Maar Joffrey krijgt nu toch nog een plekje in de wereldfinale. De jonge Antwerpenaar gaat samen met de Brusselse Delanotché en Luikse Mavigna, die een wildcard voor de internationale finale kreeg, de ultieme dancebattle aan tijdens de wereldfinale van Red Bull Dance Your Style op zaterdag 12 oktober in Parijs.

Intensief trainen

Vorig jaar eindigde de professionele danser uit Antwerpen ook al eens nipt op de tweede plaats tijdens de Belgische finale van Red Bull Dance Your Style. Joffrey Anane: “De geschiedenis leek zich even te herhalen toen ik net zoals vorig jaar op de tweede plaats belandde in de Belgische finale van Red Bull Dance Your Style. Nu ik alsnog de kans krijg om af te reizen naar Parijs voor de internationale wereldfinale is de motivatie eens zo groot. Tijdens deze laatste dagen voor de grote finale staan er vooral heel wat intensieve danstrainingen op de planning. Ik ga dan ook alles uit de kast halen om in Parijs te laten zien dat de dancescene in België meer dan ooit leeft!” De 27-jarige Antwerpenaar is geen onbekende in de danswereld: hij nam deel aan tal van (inter)nationale danswedstrijden en deed mee aan de voorstelling “Aangenaam ik ben Ish”.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Tijgerpython Germaine keert wellicht nooit meer terug naar baasje: “Kans dat college vergunning geeft is onbestaande”

  Tijgerpy­thon Germaine keert wellicht nooit meer terug naar baasje: “Kans dat college vergunning geeft is onbestaan­de”

  De kans dat Yves Loones en zijn gezin hun tijgerpython Germaine ooit nog terugzien is bijzonder klein. Yves kreeg bij de politie te horen dat de kans erg klein is dat de stad een vergunning zal toekennen. “Het schepencollege moet hierover beslissen en die zullen dat blijkbaar nooit goedkeuren. Stel dat er iets zou gebeuren is de stad mee verantwoordelijk. Onbegrijpelijk, ik wil alle verantwoordelijkheid op mij nemen.” De stad laat weten dat er nog geen beslissing is genomen omdat er nog geen vergunning is aangevraagd.
 2. Fotograaf Stephan Vanfleteren houdt overzichtstentoonstelling in Fotomuseum: “Acht maanden in mijn kelder geleefd om foto’s te selecteren”
  PREMIUM

  Fotograaf Stephan Vanflete­ren houdt overzichts­ten­toon­stel­ling in Fotomuseum: “Acht maanden in mijn kelder geleefd om foto’s te selecteren”

  De Belgische fotograaf Stephan Vanfleteren (50) pakt vanaf volgende week uit met zijn eerste overzichtstentoonstelling ‘Present’. Hij neemt daarvoor het hele Fotomuseum in. Nog nooit eerder werd het hele museum ingenomen door één fotograaf. Naast Vanfleterens bekende werken zal je er ook pareltjes zien die hij terugvond in zijn allereerste fotomappen. “Alsof ik naar mijn eigen leven terugkijk”, zegt hij. “Ik vertoefde 8 maanden in mijn kelder om deze selectie te maken. Dit is heel spannend want als er nu geen volk op af komt is dat zonde van al die tijd”, lacht hij.