Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © Klaas De Scheirder

Antwerpenaar laat wagen vaker thuis: 7% minder woon-werkverkeer met auto dan in 2017

In AMUZ vond de jaarlijkse CEO-bijeenkomst van Slim naar Antwerpen plaats. Deze kadert in de samenwerking van de stad met de aangesloten Antwerpse bedrijven om het woon-werkverkeer in en naar de stad te optimaliseren. En dat lijkt te werken want in 2019 daalde het gebruik van de wagen voor woon- werkverkeer tot 40,7 procent.

0 reacties

  1. Tom Lanoye hekelt extreemrechts geweld op herdenking vermoorde militanten op Operaplein: “Waarom eren we nu pas de helden van het verzet?”
    PREMIUM
    Antwerpen

    Tom Lanoye hekelt extreem­rechts geweld op herdenking vermoorde militanten op Operaplein: “Waarom eren we nu pas de helden van het verzet?”

    In zijn typische stijl bracht topauteur Tom Lanoye (63) zaterdagnamiddag een hulde aan Albert Pot en Theo Grijp, twee jonge syndicalisten die in de nacht van 22 op 23 mei in 1936 vermoord werden door een verkiezingskandidaat van het extreemrechtse Realisme. Hun begrafenis werd een massademonstratie tegen het fascisme en zou tot de grootste staking ooit in ons land leiden. Voor Lanoye markeert de gedachtenis van de verzetsstrijders vandaag nog maar het begin: “Er lijkt eindelijk een ommeslag te komen in onze herdenkingstraditie.”