Jinnih Beels wil wat doen aan het te hoog aantal schoolverlaters zonder diploma.
Volledig scherm
Jinnih Beels wil wat doen aan het te hoog aantal schoolverlaters zonder diploma. © BELGA

Antwerpen werpt dam op tegen massa vroegtijdige schoolverlaters: A’REA UP start al met preventie bij peuters

AntwerpenElk schooljaar verlaten circa 1.200 leerlingen de schoolbanken zonder diploma. De stad heeft daarom met de verschillende netten het A’REA UP-plan uitgewerkt. De aanpak begint al bij peuters met pedagogische speelpakketten. Voor kinderen uit de derde graad van het lager zijn er scholenbeurzen.

 1. En toen was er taart: ludiek protest handelaars Groenplaats tegen horecakraampjes op plein
  Antwerpen

  En toen was er taart: ludiek protest handelaars Groen­plaats tegen horeca­kraam­pjes op plein

  Wie zaterdagnamiddag toevallig over de Groenplaats liep, kon gratis friet, taart of drank scoren. De aanleiding was nochtans bittere ernst: de horeca-uitbaters rond het plein protesteerden op deze manier tegen het toenemend aantal kraampjes dat dezelfde soort producten verkoopt. “We willen overleg over dit probleem met het stadsbestuur”, zegt Vincent Schietekat van vzw Groenplaats.
 2. Pop-upvaccinatiecentrum aan Spoor Noord draait op volle toeren: “Als Mozes niet naar de berg komt...”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Pop-upvaccina­tie­cen­trum aan Spoor Noord draait op volle toeren: “Als Mozes niet naar de berg komt...”

  De pop-upvaccinatiecentra die eerstelijnzones van de stad organiseren, zijn een succes. Deze week werden er al 700 mensen met een dosis Johnson en Johnson geprikt , en ook vandaag kende het pop-updorp aan Park Spoor Noord een succesvolle opkomst, alle 250 dosissen werden uitgedeeld: “Dit is veel laagdrempeliger dan VacCovid aan Spoor Oost. Als de berg niet naar Mozes komt, dan gaat Mozes maar naar de berg.’”
 3. ‘Pop-upvaccinatiedorpen’ strijken neer in Antwerpse wijken: “Nu al 700 mensen geprikt die we anders niet hadden kunnen bereiken”
  PREMIUM
  Antwerpen

  ‘Pop-upvaccina­tie­dor­pen’ strijken neer in Antwerpse wijken: “Nu al 700 mensen geprikt die we anders niet hadden kunnen bereiken”

  79 procent van de Antwerpse 18-plussers kreeg ten minste één coronaprik. Niet slecht, maar dat moet beter, vinden de eerstelijnszones van de stad. En dus strijken er nog de hele zomer ‘pop-upvaccinatiedorpen’ neer ín de wijken. Vorige week werden al 700 mensen uit de omgeving van het Astridplein en het Kiel geprikt. Morgen zijn omwonenden van Park Spoor Noord aan de beurt.