Bart De Wever, Peter Wouters en Tomas Van den Spiegel starten de aftelklok aan het reuzenrad op het Steenplein.
Volledig scherm
Bart De Wever, Peter Wouters en Tomas Van den Spiegel starten de aftelklok aan het reuzenrad op het Steenplein. © Photo News

Antwerpen telt af naar WK wielrennen: stad hoopt op een onvergetelijk sportief feest

AntwerpenHet WK wielrennen komt 19 jaar na Zolder nog eens thuis in het wielergekke Vlaanderen. Naast Knokke, Leuven en Brugge eist ook Antwerpen een sleutelrol op. Van 24 tot 26 september starten de wegritten in de metropool. De countdown naar het WK is donderdag ingezet met een aftelklok aan het reuzenrad. Victor Campenaerts wordt de officiële Antwerpse WK-ambassadeur.

  1. Antwerpenaar had voor 11 miljoen euro aan gestolen artefacten in zijn bezit: “Zo’n operatie fix je nooit alleen”
    PREMIUM
    Antwerpen

    Antwerpe­naar had voor 11 miljoen euro aan gestolen artefacten in zijn bezit: “Zo’n operatie fix je nooit alleen”

    Sinds 2017 was er een zoekactie bezig naar gestolen, opgegraven aardewerk uit de Italiaanse streek Apulië. En wat blijkt nu? Achthonderd van die zeldzame artefacten uit de periode van 600 voor Christus -ter waarde van zo’n 11 miljoen euro- lagen gewoon bij een Antwerpse kunstverzamelaar thuis in Ranst. We spraken met oud-speurder Hugo Cillis over de zaak die opgelost geraakte dankzij een foto en een grafsteen: “Hij mag hopen dat hij in Italië in ruil voor waardevolle informatie een strafvermindering krijgt.”