In de ZOO worden de kinderen tijdens hun prik afgeleid, zodat ze deze nauwelijks voelen.
Volledig scherm
In de ZOO worden de kinderen tijdens hun prik afgeleid, zodat ze deze nauwelijks voelen. © AP

Antwerpen rondt morgen kaap van 10.000 prikken bij vijf- tot elfjarigen

AntwerpenHet was alle hens aan dek in de Marmeren Zaal in de ZOO van Antwerpen vorig weekend: 6.776 kinderen van vijf tot elf jaar kregen daar hun eerste Pfizervaccin tegen het coronavirus. De stad Antwerpen, die instaat voor de regie van de vaccinaties voor kinderen, laat weten dat ouders nog steeds gretig ingaan op de verstuurde uitnodigingen: “Zaterdag ronden we de kaap van 10.000 prikken.” Dat is één vijfde van het totaal in de doelgroep.

 1. Erik van Malder schrijft elf ondeugende en indringende kortverhalen: “Vrouwen komen er mooi uit, mannen krijgen veeg uit de pan”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Erik van Malder schrijft elf ondeugende en indringen­de kortverha­len: “Vrouwen komen er mooi uit, mannen krijgen veeg uit de pan”

  Elf pittige, lekker ondeugende kortverhalen met telkens een vrouw in de hoofdrol: Antwerpenaar Erik van Malder (77) liet zich voor zijn nieuwe bundel ‘Ingedrongen’ inspireren door ervaringen van vriendinnen, zijn fantasie deed het verdere werk. “Dit is geschreven vóór #MeToo hier doorbrak. Ik heb nog lang geaarzeld om de verhalen uit te geven.”
 2. Bekende Antwerpse seniorenzender Radio Minerva speelt erkenning kwijt: “We vieren ons 40-jarige bestaan. Maar in een feestje heeft niemand nog zin”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Bekende Antwerpse senioren­zen­der Radio Minerva speelt erkenning kwijt: “We vieren ons 40-jarige bestaan. Maar in een feestje heeft niemand nog zin”

  De toekomst van Radio Minerva oogt plots hoogst onzeker. Want de Raad van State heeft de erkenning van de bekende Antwerpse seniorenzender, die elke dag zo’n 60.000 luisteraars bereikt, vernietigd. De uitspraak komt er na een klacht van dancezender Radio FG die op de frequentie van Radio Minerva aast. De verslagenheid bij Radio Minerva is enorm. “Dit is zó oneerlijk.”