De lagevloertrams worden in 2022 geleverd
Volledig scherm
De lagevloertrams worden in 2022 geleverd © De Lijn

Antwerpen krijgt 23 nieuwe lagevloertrams in 2022

In de loop van 2022 krijgt Antwerpen er 23 lagevloertrams bij. Deze moeten de verouderde PCC-trams op termijn vervangen. De raad van bestuur van De Lijn heeft de aankoop van 44 miljoen goedgekeurd. Het gaat om enkelrichtingstrams met 180 plaatsen die ook gekoppeld kunnen rijden.

0 reacties

 1. 
Ongemak over donorconceptie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ongemak over donorcon­cep­tie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ouders die een kind krijgen met hulp van een spermadonor kampen met psychosociale problemen wanneer zij onvoldoende steun en begeleiding krijgen als het kind er eenmaal is. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het Amsterdam UMC. Heterostellen, lesbische stellen en alleenstaande moeders lopen in de opvoeding regelmatig tegen dingen aan waarbij ze professionele hulp en contact met lotgenoten missen.
 2. Familierechtbank in Antwerpen wil strijd in familiale conflicten verminderen: “Kinderen kunnen even zwaar getraumatiseerd zijn als bij fysiek geweld”
  Antwerpen

  Familie­recht­bank in Antwerpen wil strijd in familiale conflicten verminde­ren: “Kinderen kunnen even zwaar getraumati­seerd zijn als bij fysiek geweld”

  De familierechtbank in Antwerpen wil familiale conflicten op een andere manier oplossen. Een pleitzitting, waarbij ouders lijnrecht tegenover elkaar komen te staan, wakkert de strijdlust alleen maar aan en daar zijn de kinderen vaak de dupe van. De voorzitter van de rechtbank en de stafhouder van de balie van advocaten hebben nu een charter ondertekend, waarin ze zich engageren om op zoek te gaan naar duurzame oplossingen, oftewel: praten boven pleiten.