De Antwerpse Stadstrommelaars tijdens de herdenkingsplechtigheid bij het monument der gesneuvelden in het Stadspark.
Volledig scherm
De Antwerpse Stadstrommelaars tijdens de herdenkingsplechtigheid bij het monument der gesneuvelden in het Stadspark. © BELGA

Antwerpen herdenkt gesneuvelden op 21 juliviering

AntwerpenAan het monument der gesneuvelden in het Antwerpse Stadspark zijn naar jaarlijkse traditie de tijdens de Eerste en Tweede Wereldoorlog gesneuvelde Belgische soldaten herdacht op de 21 juliplechtigheid van de stad. Onder meer burgemeester Bart De Wever (N-VA) en provinciegouverneur Cathy Berx brachten een bloemenhulde. De Wever had het in zijn toespraak ook over de oorlog in Oekraïne en de nood aan gemeenschapsvorming.

  1. Misnoegde bewoners Linkeroever geven petitie af op stadhuis: “Buslijn 36 moet opnieuw volwaardig traject rijden met álle haltes”
    Antwerpen

    Misnoegde bewoners Linkeroe­ver geven petitie af op stadhuis: “Buslijn 36 moet opnieuw volwaardig traject rijden met álle haltes”

    Meer dan duizend bewoners van Linkeroever hebben een petitie ondertekend tegen de afbouw van buslijn 36. Die rijdt sinds 1 september niet meer naar de rechteroever. Een afvaardiging van de bewonersgroep HELO (Huurders Europark Linkeroever) en de Facebookgroep ‘Ge zijt van Linkeroever...’ trok maandag naar het stadhuis. Schepen van Mobiliteit Koen Kennis (N-VA) belooft de grieven door te spelen en bij De Lijn op tafel te kloppen.