Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Photo News

Antwerpen en Leuven blijven duurste centrumsteden om te huren

Antwerpen blijft, samen met Leuven, de duurste centrumstad om een huis of flatje te huren. Dat blijkt uit nieuwe cijfers. In heel Vlaanderen zijn de huurprijzen gemiddeld met 5 procent gestegen. De vele nieuwbouwappartementen, zeker ook in Antwerpen, doen de prijzen fors stijgen.

Wie vandaag een woning wil huren, moet daar maandelijks gemiddeld 765 euro voor neertellen, of 39 euro meer dan in 2018. De stijging is fors hoger dan de inflatie (zo’n 1,5 procent), maar zou vooral komen door de grote instroom van kwalitatieve nieuwbouw. “En die nieuwe appartementen bevinden zich in de wat hogere prijscategorieën, waardoor ze de gemiddeldes optrekken”, aldus beroepsorganisatie CIB. Appartementen in Vlaanderen werden op een jaar tijd 5,3 procent duurder, tot gemiddeld 727 euro per maand.

Bij rijhuizen bleef de prijsstijging beperkt tot 3,4 procent (787 euro), een halfopen bebouwing werd 3 procent duurder (865 euro). Villa’s werden dan weer spectaculair (+37 pct) duurder, maar het aanbod is er erg beperkt en dus is vergelijken ook delicater. Luxevastgoed in de Brusselse rand of in Knokke vertekent het gemiddelde.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. VIDEO. Antwerpse Schelde opnieuw wat properder dankzij 1.000 Antwerpenaars en Clean Up

    VIDEO. Antwerpse Schelde opnieuw wat properder dankzij 1.000 Antwerpe­naars en Clean Up

    Een duizendtal mensen staken zaterdag de handen uit de mouwen om samen afval te rapen langs de Schelde in het kader van River Cleanup. Kilo’s sigarettenpeuken, honderden flesjes en blikjes, isomo, etensverpakking, drugspuiten en afval van schepen werd gevonden op slechts enkele uren tijd. Afval dat anders in onze zeeën en oceanen terecht zou komen. “Belangrijker dat opruimen is het bewustmakingsproces”, klinkt het bij de organisatie.