Officiële stadsgids Sonja Mollet gidst in bijzijn van schepen van Toerisme Koen Kennis (N-VA) voor de allereerste keer een groep op de nieuwe tour '800 jaar Antwerpen'.
Volledig scherm
PREMIUM
Officiële stadsgids Sonja Mollet gidst in bijzijn van schepen van Toerisme Koen Kennis (N-VA) voor de allereerste keer een groep op de nieuwe tour '800 jaar Antwerpen'. © GV

Antwerpen blaast 800 kaarsen uit met nieuwe stadstour: “’t Steen is het beginpunt van de stad zoals we ze nu kennen”

Antwerpen“Hoe begin je aan 800 jaar geschiedenis van een stad te vertellen?”, vraagt Sonja Mollet zich af.  In teken van de 800ste verjaardag van Antwerpen, neemt de officiële stadsgids je vanaf vandaag mee op een twee-uur durend parcours door de stad. Een feestjaar om te ontdekken waarom Antwerpenaren eigenlijk ‘dikke nekken’ zijn en hoe het elitaire bestuur van de stad evolueerde naar een democratie.

  1. Iemand zin in een wafel met spek, eieren en guacamole? ‘House Of Wafels’ opent op de Handschoenmarkt
    Antwerpen

    Iemand zin in een wafel met spek, eieren en guacamole? ‘House Of Wafels’ opent op de Handschoen­markt

    “En wat als we nu eens een recept voor hartige wafels ontwikkelen, in plaats van enkel zoete?” stelden ondernemer Dirk en chef Erwin zich in 2017 de vraag. Zo geschiedde de eerste House Of Wafels in het centrum van Brugge. Antwerpen blijft niet achter: vanaf morgen opent de tweede vestiging van het wafelhuis op de Handschoenmarkt. “Er is geen mooier gevoel dan de glimlach op iemands gezicht te zien als die zijn wafel krijgt.”