Volledig scherm
© AFP

Antwerpen 10 dagen hockeycentrum van Europa

Als gaststad voor de Belfius Eurohockey Championships, het belangrijkste hockeytornooi in Europa, toont Antwerpen zich nogmaals als ambitieuze sportstad.

Het Europees kampioenschap veldhockey voor nationale mannen- en vrouwenteams is van 16 tot en met 25 augustus te gast in Antwerpen. Tien dagen lang kunnen er zo’n 7.500 mensen per wedstrijd genieten van Europees tophockey op de hockeyterreinen van sportcentrum Wilrijkse Plein. Na de internationale Hockey Pro League in juni wordt hockeyminnend Antwerpen opnieuw verwend.

De Red Lions (de Belgische mannenploeg) zijn de regerende wereldkampioen, en beginnen dus als één van de topfavorieten aan het tornooi. Ze hebben de unieke kans om in eigen land ook Europees kampioen te worden. In de poulefase moeten ze voorbij Engeland, Wales en Spanje. De Lions openen het EK op vrijdag 16 augustus tegen Spanje. De Red Panthers (het nationale vrouwenteam) hopen na de verloren finale op het EK 2017 tegen Nederland weer een goede prestatie neer te zetten. Om zich te kwalificeren voor de finalewedstrijden, moeten ze wel voorbij sterke tegenstanders als Nederland, Spanje en Rusland.

De nationale ploegen rekenen op massale steun tijdens de poulefases, en hopelijk ook tijdens de finales. Met de slogan #redisthenewgold roepen ze iedereen op om in het rood gekleed naar het speciaal voor het EK gebouwde stadion te komen. Daar zullen ongetwijfeld ook enkele Antwerspe spelers in actie komen. Bij de mannen vertegenwoordigen kapitein Thomas Briels en ’s werelds beste hockeyspeler van het jaar Arthur Van Doren een sterke Antwerpse delegatie, samen met Loick Luypaert, Sebastien Dockier, Felix Denayer en Alexander Hendrickx. Bij de dames zitten Lien Hillewaert en Anne-Sophie Weyns in de nationale selectie.

Tegelijk is er ook aandacht voor de G-sporters die zich metenin de Euro Parahockey Championships, het Europees kampioenschap voor paralympische atleten. Dit tornooi wordt gespeeld van 19 tot en met 21 augustus. De groepsfase wordt in Edegem afgewerkt, maar de finales worden ook gespeeld op de Wilrijkse Pleinen op 21 augustus.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Achter de schermen van Cultuurmarkt heerst financiële ongerustheid: Fakkeltheater vreest wegvallen subsidies

  Achter de schermen van Cultuur­markt heerst financiële ongerust­heid: Fakkelthea­ter vreest wegvallen subsidies

  Duizenden bezoekers hebben hun ogen de kost gegeven op de jaarlijkse Cultuurmarkt. De hele Antwerpse binnenstad vormde het decor voor honderden cultuurhuizen die hun programma voor het komende seizoen voorstellen. Dankzij een (opnieuw) erg warme zomerdag was de sfeer erg goed. Toch is het niet alleen peis en vree. Het Fakkeltheater hoopt nog steeds opnieuw op Vlaams geld om de toekomst van het populaire theaterhuis veilig te stellen.
 2. Fietsdief (41) verstopt zich onder auto

  Fietsdief (41) verstopt zich onder auto

  Een bewoner van de Haantjeslei belde zaterdagnacht de politie omdat ze zag hoe twee mannen verschillende fietsen weghaalden uit de straat. Bij aankomst van de politie zetten beide verdachten het op een lopen. Eén van de verdachten kon in de Lemméstraat gevat worden. Hij had zich onder een auto verstopt, maar kon na een schermutseling door de inspecteurs geboeid worden. Hij verklaarde zelf dat hij te veel drugs had gebruikt en daarom geen controle had over zijn acties. Na een controle bleek de 41-jarige man nog geseind te staan ook omdat hij nog een gevangenisstraf moet uitzitten.
 3. Motorrijder zonder helm en met overdreven snelheid knalt op wagen

  Motorrij­der zonder helm en met overdreven snelheid knalt op wagen

  Op de Rijnkaai ter hoogte van de Amsterdamstraat is zaterdagnacht een man van 38 jaar zwaargewond geraakt toen hij, rijdend op een brommer, op een wagen knalde die bezig was met een parkeermanoeuvre. De man kwam zwaar ten val en bloedde hevig. Een ploeg van het politiewijkteam kon de man de eerste zorgen aanbieden door een tourniquet aan te leggen in afwachting van de medische hulpdiensten. De man bleek rond te rijden zonder helm. Volgens een getuige had hij eerder al een rood licht genegeerd en reed hij aan hoge snelheid toen hij inreed op de parkerende wagen. De man verkeerde aanvankelijk in levensgevaar, maar zijn toestand stabiliseerde in het ziekenhuis. Een bloedproef zal moeten uitwijzen of de man onder invloed was op het moment van het ongeval.