Volledig scherm
© AFP

Antwerpen 10 dagen hockeycentrum van Europa

Als gaststad voor de Belfius Eurohockey Championships, het belangrijkste hockeytornooi in Europa, toont Antwerpen zich nogmaals als ambitieuze sportstad.

Het Europees kampioenschap veldhockey voor nationale mannen- en vrouwenteams is van 16 tot en met 25 augustus te gast in Antwerpen. Tien dagen lang kunnen er zo’n 7.500 mensen per wedstrijd genieten van Europees tophockey op de hockeyterreinen van sportcentrum Wilrijkse Plein. Na de internationale Hockey Pro League in juni wordt hockeyminnend Antwerpen opnieuw verwend.

De Red Lions (de Belgische mannenploeg) zijn de regerende wereldkampioen, en beginnen dus als één van de topfavorieten aan het tornooi. Ze hebben de unieke kans om in eigen land ook Europees kampioen te worden. In de poulefase moeten ze voorbij Engeland, Wales en Spanje. De Lions openen het EK op vrijdag 16 augustus tegen Spanje. De Red Panthers (het nationale vrouwenteam) hopen na de verloren finale op het EK 2017 tegen Nederland weer een goede prestatie neer te zetten. Om zich te kwalificeren voor de finalewedstrijden, moeten ze wel voorbij sterke tegenstanders als Nederland, Spanje en Rusland.

De nationale ploegen rekenen op massale steun tijdens de poulefases, en hopelijk ook tijdens de finales. Met de slogan #redisthenewgold roepen ze iedereen op om in het rood gekleed naar het speciaal voor het EK gebouwde stadion te komen. Daar zullen ongetwijfeld ook enkele Antwerspe spelers in actie komen. Bij de mannen vertegenwoordigen kapitein Thomas Briels en ’s werelds beste hockeyspeler van het jaar Arthur Van Doren een sterke Antwerpse delegatie, samen met Loick Luypaert, Sebastien Dockier, Felix Denayer en Alexander Hendrickx. Bij de dames zitten Lien Hillewaert en Anne-Sophie Weyns in de nationale selectie.

Tegelijk is er ook aandacht voor de G-sporters die zich metenin de Euro Parahockey Championships, het Europees kampioenschap voor paralympische atleten. Dit tornooi wordt gespeeld van 19 tot en met 21 augustus. De groepsfase wordt in Edegem afgewerkt, maar de finales worden ook gespeeld op de Wilrijkse Pleinen op 21 augustus.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Coronavirus: Universiteit Antwerpen neemt extra maatregelen voor personeel in risicogebieden

  Coronavi­rus: Universi­teit Antwerpen neemt extra maatrege­len voor personeel in risicoge­bie­den

  De Universiteit Antwerpen heeft vrijdag een reeks maatregelen en aanbevelingen gecommuniceerd aan haar personeel om de verspreiding van het coronavirus (Covid-19) zoveel mogelijk te vertragen. Personeelsleden die (professioneel) naar een risicogebied zouden moeten reizen, krijgen daarvoor enkel de toelating na goedkeuring door de Commissie Risicobestemmingen. Voor studenten worden geplande reizen naar de risicogebieden tot nader order niet toegelaten.
 2. Gepensioneerde politieman veroordeeld voor belagen van ex: “Als voormalig hoofdinspecteur had hij beter moeten weten”

  Gepensio­neer­de politieman veroor­deeld voor belagen van ex: “Als voormalig hoofdin­spec­teur had hij beter moeten weten”

  Een gepensioneerde politieman is veroordeeld tot achttien maanden cel met uitstel voor het belagen van zijn ex-vriendin, de dochter van een bekende rijkswachtkolonel en zelf ook politieagente. De 60-jarige E.B. moet een aantal voorwaarden naleven waaronder een contactverbod en een straatverbod in Halen, Rumst en Boom. Hij moet zich ook verder psychiatrisch laten behandelen.
 3. Antwerps Woordkunstenaar Hind Eljadid (‘93) strijdt tegen onrecht: “Ik wil als kunstenaar niet entertainen, maar de samenleving vooruit helpen.”

  Antwerps Woordkun­ste­naar Hind Eljadid (‘93) strijdt tegen onrecht: “Ik wil als kunstenaar niet entertai­nen, maar de samenle­ving vooruit helpen.”

  In 2019 belandde de carrière van Antwerps woordkunstenaar Hind Eljadid (1993) in een stroomversnelling en dat zet ze dit jaar met passie verder. Als schrijver voor kunstencentrum de Vooruit brengt ze experimentele woordkunst in verschillende vormen en disciplines. Daarnaast geeft ze optredens en workshops in slam poetry en bouwt ze platforms uit die kunstenaars een plek op het podium bieden. Met haar maatschappijkritisch werk biedt ze haar publiek een ander perspectief en inzichten in de strijd tegen onrecht. Het voorbije weekend stond Hind op het podium voor het Feest van de Moedertaal in Borgerhout. Met haar Marokkaanse roots en lesbische geaardheid vindt ze het belangrijk om diversiteit te vieren.