Een kantoor van Wagner in Sint-Petersburg. Via een bedrijf in de Centraal-Afrikaanse Republiek verhandelt het Russische huurlingenleger wereldwijd diamanten. In 2019 voerde het er zelfs rechtstreeks uit naar Antwerpen, blijkt uit onderzoek van De Standaard en internationale partners.
Volledig scherm
Een kantoor van Wagner in Sint-Petersburg. Via een bedrijf in de Centraal-Afrikaanse Republiek verhandelt het Russische huurlingenleger wereldwijd diamanten. In 2019 voerde het er zelfs rechtstreeks uit naar Antwerpen, blijkt uit onderzoek van De Standaard en internationale partners. © REUTERS

Antwerp World Diamond Centre: “Antwerpen is géén draaischijf voor diamanten van Wagner”

Antwerpen“Antwerpen is geen draaischijf voor diamanten van Wagner”, zegt Tom Neys, woordvoerder bij Antwerp World Diamond Centre (AWDC). AWDC reageert zo op een onderzoek van European Investigative Collaborations (EIC), waaruit bleek dat (het Russische huurlingenleger Wagner in 2019 via België diamanten verhandelde.

 1. “Een appel is in straattaal een granaat... Die bedreiging was de druppel”: TikTokker Ramzan (22) praat voor het eerst over aanval op rapper Para Turk (27)
  PREMIUM
  Antwerpen

  “Een appel is in straattaal een granaat... Die bedreiging was de druppel”: TikTokker Ramzan (22) praat voor het eerst over aanval op rapper Para Turk (27)

  “Ja, ik bood voor een vechtpartij met Para Turk. Maar ik bedoelde een legaal kickboksgevecht in een ring, geen straatgevecht met blote handen.” Ramzan (22) reageert voor het eerst op de feiten van dinsdagavond aan het Stuivenbergplein in Antwerpen, waarbij meerdere mannen de woning van rapper Para Turk (27) binnenvielen. Dat gebeurde na een uit de hand gelopen TikTok-ruzie. “Plots stak hij me met een scheermes in mijn gezicht”, zegt Ramzan. Para Turk reageert intussen op zijn beurt strijdvaardig in een nieuwe video.
 2. Van ratten die eieren leggen tot de ploeg van ’t stad: de grappigste antwoorden op examenvragen, gedeeld door Antwerpse professors
  PREMIUM
  Antwerpen

  Van ratten die eieren leggen tot de ploeg van ’t stad: de grappigste antwoorden op examenvra­gen, gedeeld door Antwerpse professors

  Het einde van de (winter)examens voor hogeschool- en universiteitsstudenten is in zicht. Dat leverde hopelijk heel wat goede punten voor hen op, maar ongetwijfeld kregen professoren en lectoren ook dit keer te maken met enkele grappige blunders. Deze docenten in Antwerpen delen alvast de meest hilarische examenantwoorden die ze ooit voor ogen kregen. “Die cartoon over een groepje majoretten ligt nog altijd op mijn bureau, als reliek.”