Volledig scherm
Het optreden van het Antwerp Symphony Orchestra in Zevenbergen. © Laenen

Antwerp Symphony Orchestra speelt voor bewoners van dienstverleningscentrum Zevenbergen

Woensdagnamiddag speelde het Antwerp Symphony Orchestra voor de bewoners van dienstverleningscentrum Zevenbergen in Ranst.

Met het project ‘Antwerp Symphony Orchestra Mobiel’ willen ze een specifieke groep van de samenleving bereiken, namelijk diegenen die letterlijk belemmerd zijn een concert bij te wonen.

Tijdens deze jaarlijkse tournee door Vlaanderen speelde het orkest al in onder meer woonzorgcentra, ziekenhuizen, psychiatrische instellingen en gevangenissen. “Omdat deze groep om uiteenlopende redenen niet naar de concertzaal kan komen, reist het orkest naar zijn publiek”, vertelt intendant Joost Maegerman.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Corona treft Antwerps ondernemer dubbel: eerst legt virus fabriek plat in China, nu ligt kantoor in Bologna in getroffen gebied
    PREMIUM

    Corona treft Antwerps ondernemer dubbel: eerst legt virus fabriek plat in China, nu ligt kantoor in Bologna in getroffen gebied

    Soms trekt een mens tweemaal een slecht lotje. Vraag het maar aan Antwerps ondernemer Jan Van Gijsel (66). Eerst treft het coronavirus de Chinese drukkerij Leo Paper die voor hem kinderboeken maakt. En nu ligt zijn Italiaans kantoor in Bologna in de vuurlinie van het virus. “Ik ben vooral bezorgd over een ongecontroleerde paniekreactie in Italië. Hoopgevend is dat de fabriek in China intussen is heropgestart.”