De vier Strangers in 2017 bij de viering in De Roma. Bob Van Staeyen (rechts) overleed deze maand op 84-jarige leeftijd. Zijn laatste wens - een erkenning van hun iconisch nummer 'Antwaarpe' - is maandag gevolgd door de gemeenteraad.
Volledig scherm
De vier Strangers in 2017 bij de viering in De Roma. Bob Van Staeyen (rechts) overleed deze maand op 84-jarige leeftijd. Zijn laatste wens - een erkenning van hun iconisch nummer 'Antwaarpe' - is maandag gevolgd door de gemeenteraad. © kristof ghyselinck

‘Antwaarpe’ van De Strangers erkend als Antwerps volkslied, maar niet iedereen volgt laatste wens Bob Van Staeyen: Groen stemt tegen in gemeenteraad

AntwerpenDe Antwerpse gemeenteraad heeft maandag het nummer ‘Antwaarpe’ van De Strangers erkend als Antwerps volkslied. Die erkenning was de laatste wens van Bob Van Staeyen, het groepslid dat onlangs op 84-jarige leeftijd overleed.

 1. Simon en Jibran, de twee Antwerpse finalisten van De Nieuwe Lichting: "Perfectionisme kan tegelijk constructief en destructief zijn”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Simon en Jibran, de twee Antwerpse finalisten van De Nieuwe Lichting: "Perfectio­nis­me kan tegelijk construc­tief en destruc­tief zijn”

  Met ‘I’m Good’ en ‘Hart Van Steen’ schopten Jibran (24) en Simon (25) het tot twee van de negen finalisten van De Nieuwe Lichting 2021. Daarmee zijn de Antwerpenaren de enigen die de eer van onze stad vertegenwoordigen, en dat doen ze zeer behoorlijk met een catchy popnummer en Nederlandstalige rap. Tijd om de beloftevolle muzikanten eens te spreken.
 2. Antwerpse publieke laadpalen werden nooit eerder zoveel gebruikt als in coronajaar 2020
  Antwerpen

  Antwerpse publieke laadpalen werden nooit eerder zoveel gebruikt als in coronajaar 2020

  In 2020 werd bijna een half miljoen kWh geladen aan Antwerpse publieke laadpalen. Dat is een absoluut record en een stijging van 17 procent tegenover het jaar voordien. Het record werd opgetekend ondanks het stilvallen van de mobiliteit door corona. Vooral tijdens de eerste lockdown in maart, april en mei laadden opvallend minder elektrische voertuigen op aan de Antwerpse laadpalen. Een terugval van 40 procent ten opzichte van diezelfde maanden in 2019.
 1. Stoep open voor werkzaamheden? Dat gebeurt straks minder vaak
  Play

  Stoep open voor werkzaamhe­den? Dat gebeurt straks minder vaak

 2. Met krachttraining is Daniëlle haar reuma de baas
  Play

  Met krachttrai­ning is Daniëlle haar reuma de baas