Volledig scherm
Het standbeeld van Antoon Van Dijck staat in de stellingen voor een opfrisbeurt © Klaas De Scheirder

Antoon Van Dijck krijgt opfrisbeurt

Het beeld van de 17de-eeuwse kunstschilder Antoon Van Dijck op de kruising van de Meir met de Jezusstraat staat momenteel in de steigers. Het beeld krijgt een opfrisbeurt. Het wordt niet enkel schoongemaakt, ook kleine beschadigingen aan het beeld en de sokkel worden bijgewerkt door medewerkers van Levanto. Die sociale ondernemeing is gespecialiseerd inhet onderhoud van standbeelden. Eerder namen ze al het beeld van Rubens op de Groenplaats en David Teniers op de Teniersplaats onder handen. Het beeld van Antoon Van Dijck werd gemaakt door Leonard De Cuyper in 1856. Hij schonk het aan de stad Antwerpen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Twintig bestuurders onder invloed van drugs lopen tegen de lamp

    Twintig bestuur­ders onder invloed van drugs lopen tegen de lamp

    De verkeerspolitie hield zaterdagochtend een controleactie met het fietsteam Orida. Er werd gecontroleerd op het gebruik van drugs en alcohol in het verkeer. De controleposten werden in alle vroegte op verschillende plaatsen opgeworpen. 542 bestuurders werden gecontroleerd. 27 van hen reden wel effectief onder invloed. Elf Bestuurders reden onder invloed van alcohol. Vijf van hen hadden alcohol met drugs gecombineerd. Los daarvan legden vijftien bestuurders een positieve speekseltest af. Zestien personen van diegenen die onder invloed reden, zagen hun rijbewijs ingetrokken worden voor vijftien dagen. Eén van de betrokken reed met de wagen terwijl hij eigenlijk een rijverbod achter zijn naam had staan. Omdat hij niet zelf zijn rijbewijs ingeleverd had, stond het geseind voor inbeslagname. Dat is dan ook onmiddellijk gebeurd.
  2. “We kunnen ons op kantoor minder lang concentre­ren dan een goudvis”

    Door een eivolle mailbox, lawaai op de werkplek en onze verslaving aan digitale tools, verslapt onze aandacht op kantoor even snel als een speculoos in een tas warme koffie. We kunnen ons zelfs minder lang concentreren dan een goudvis. Timemanagement expert Tim Christaens (42) geeft workshops time management aan bedrijven in binnen- en buitenland en schreef met ‘Dive at work’ een boek over hoe we “in tijden van artificiële intelligentie en robots terug grip krijgen op onze werkdag”.