Volledig scherm
PREMIUM
Anton Janssens © Komono

Anton Janssens, de snowboarder die brillenbaas werd: “Het geeft een kick als Lady Gaga jouw product draagt”

Vier jaar lang reisde hij de wereld rond als een van de eerste professionele snowboarders van België, nu is Antwerpenaar Anton Janssens topman van het wereldberoemde brillen- en horlogemerk Komono. Tien jaar geleden richtte hij Komono op samen met Raf Maes, ondertussen heeft het merk al meer dan 3.000 verkooppunten verspreid over de hele wereld. “De mentaliteit van niet bang te zijn om een eigen weg te banen, heb je zowel als snowboarder als in de mode-industrie nodig.”

Komono startte in Antwerpen, maar daar bleef het voor het brillen- en horlogemerk lang niet bij. Zelfs Lady Gaga en Christina Aguilera werden al gespot met een bril van het Antwerpse merk. “Het geeft een kick als je mensen als Lady Gaga jouw product ziet dragen”, vertelt Anton Janssens. “Onlangs was ik in Tokyo, en de eerste twee mensen die ik zie als ik buiten kom, dragen een bril van ons. Zoiets had ik nooit durven te dromen.” Komono begon tien jaar geleden, nadat Anton een tijdlang professioneel snowboarder was. Dat snowboardverhaal kwam ten einde toen hij in een lawine terechtkwam. “Mentaal ging het niet meer, er kruipt dan toch wat schrik in je lijf. Ik ging dan maar aan de slag als verdeler van snowboardmateriaal, toen kwam ik in de mode en de accessoires terecht, en zo werd de sprong naar een eigen merk minder en minder groot.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. De Wever reageert op gearresteerde jongeren die winkels wilden plunderen: “Ouders dragen ook verantwoordelijkheid”

    De Wever reageert op gearres­teer­de jongeren die winkels wilden plunderen: “Ouders dragen ook verantwoor­de­lijk­heid”

    Burgemeester Bart De Wever (N-VA) heeft zondagvoormiddag gereageerd op de jonge amokmakers die vrijdag en zaterdag het winkelcentrum van zijn stad wilden terroriseren. Vrijdag werden zeventien jongeren preventief gearresteerd, zaterdag was er extra waakzaamheid bij de politie maar bleef het rustig. “De jongeren die opgepakt werden, zullen nauwgezet opgevolgd worden.”