A’nouch Van den Block uit Antwerpen lijdt aan fybromyalgie en heeft altijd pijn: “Toen ik vorig jaar in een zware depressie zat, waren er momenten dat het leven echt niet meer zag zitten.”
Volledig scherm
PREMIUM
A’nouch Van den Block uit Antwerpen lijdt aan fybromyalgie en heeft altijd pijn: “Toen ik vorig jaar in een zware depressie zat, waren er momenten dat het leven echt niet meer zag zitten.” © Benoit De Freine

A’nouch (30) is patiënte fibromyalgie en heeft altijd pijn: “Maar ik weiger als een non te leven”

Antwerpen12 mei is Internationale Fibromyalgiedag. Een gewone woensdag voor velen, voor A’nouch Van den Block (30) een dag waarop ze stilstaat over de chronische ziekte waar ze al van kinds af aan mee leeft. Ze vertelt over haar dagelijkse strijd, waarom ze een mini-documentaire maakte en het fenomeen ‘medical gaslighting’: “ Kampen met fibromyalgie is de slechtst betaalde full-time klotejob die je kan hebben.”

  1. Dader van gruwelijke steekpartij stak nieuwe vriend van ex dertien keer met groot vleesmes: “Linda zei dat de scheiding geregeld was. De moordaanslag kwam volledig onverwacht”
    PREMIUM
    Antwerpen

    Dader van gruwelijke steekpar­tij stak nieuwe vriend van ex dertien keer met groot vleesmes: “Linda zei dat de scheiding geregeld was. De moordaan­slag kwam volledig onverwacht”

    De 48-jarige moordverdachte Betin A. heeft met liefst 13 messteken een einde gemaakt aan het leven van Ismet Osmanaj (52) én aan het nieuwe geluk van zijn ex-vrouw. De veertiger was door zijn ex in 2017 aan de deur gezet nadat hij haar had geslagen en de keel dichtgeknepen. De rechtbank veroordeelde hem toen tot 18 maanden cel met uitstel wegens partnergeweld. Hij respecteerde vier lang de voorwaarden die de rechter hem oplegde, tot maandag. De familie van het slachtoffer reageert verslagen.