Fietsteam Orida
Volledig scherm
Fietsteam Orida © Politiezone Antwerpen

Anonieme politiecontrole betrapt drie dronken personen achter het stuur

AntwerpenAfgelopen vrijdag heeft de wijkwerking van de regio West anonieme controles uitgevoerd. Dat deden ze samen met het fietsteam Orida en de mobiele eenheid. Samen controleerden ze 62 voertuigen en 168 personen. Drie dronken personen zijn bestuurlijk gearresteerd en moesten hun rijbewijs voor zes uur inleveren.

 1. Brabo staat niet langer droog: fontein en standbeeld na restauratie weer in volle glorie te bewonderen

  Brabo staat niet langer droog: fontein en standbeeld na restaura­tie weer in volle glorie te bewonderen

  Sinds eind februari moesten toeristen (én Antwerpenaren) het met wat herashekken rond de iconische Brabofontein doen, maar vandaag is Brabo weer in volle glorie te bewonderen. De rotspartij van de fontein op de Grote Markt werd gerestaureerd, waarvoor het water tijdelijk werd afgesloten. Die werken zijn nu afgerond: burgemeester Bart De Wever (N-VA) en schepen Annick De Ridder (N-VA) mochten met een druk op de knop het water opnieuw laten stromen.
  Antwerpen
 2. Wij mochten twee nachten op patrouille met de Scheepvaartpolitie: “Uithalers verbergen zich sinds kort in ‘Trojaanse containers’”
  PREMIUM

  Wij mochten twee nachten op patrouille met de Scheep­vaart­po­li­tie: “Uithalers verbergen zich sinds kort in ‘Trojaanse containers’”

  Net een maand is het Havenbeveiligingskorps aan de slag en de aanwervingen zijn volop bezig. Momenteel wordt het patrouillewerk in de haven nog gedaan door 50 bewakingsagenten die normaal gestationeerd zijn in Doel, maar op termijn zullen 70 kersverse agenten van het al even kersverse korps dat werk overnemen. Wij mochten twee nachten mee op patrouille. “Als er een mislukte poging is geweest van uithalers, slaan ze waarschijnlijk snel opnieuw toe.”
  Antwerpen