Animal Resistance vecht voor de sluiting van alle dierenparken in België.
Volledig scherm
Animal Resistance vecht voor de sluiting van alle dierenparken in België. © Gabriëlle Maari

Animal Resistance voert actie bij opening Antwerpse Zoo: “Wij komen net uit ons kot, maar die dieren zitten heel hun leven in lockdown”

De grote opening van de Antwerpse Zoo is niet zonder slag of stoot verlopen maandagochtend. Een twintigtal activisten van Animal Resistance - die tegen het opsluiten van dieren zijn - voerden een onaangekondigde betoging aan de ingang. De politie kon inpraten op het grootste deel van de actievoerders, maar vijf personen ketenden zich vast.

 1. Damcomité en projectontwikkelaar komen tot een akkoord voor ontwikkeling Slachthuissite

  Damcomité en projectont­wik­ke­laar komen tot een akkoord voor ontwikke­ling Slachthuis­si­te

  Na jarenlang onderhandelen zijn het Damcomité en projectontwikkelaar Triple Living tot een overeenkomst gekomen over de ontwikkeling van de Slachthuissite, het Noordschippersdok en het Lobroekdok. Het Damcomité zal zich daarom terugtrekken uit de procedure voor de vernietiging van het uitvoeringsplan bij de Raad van State. Vandaag keurde het college ook de nota voor de herontwikkeling van de Slachthuissite goed.
 2. Luxueus logeren aan de Cogels-Osylei, een voormalig koetshuis of een art-deco-appartement: de perfecte staycation in Antwerpen (deel 5)
  PREMIUM

  Luxueus logeren aan de Co­gels-Osylei, een voormalig koetshuis of een art-de­co-apparte­ment: de perfecte staycation in Antwerpen (deel 5)

  Dat #staycation een populaire hashtag wordt deze zomer, moeten we niemand uitleggen. Maar niet getreurd. Vijf weken lang bewijzen we dat je ook in de provincie Antwerpen een bijzonder verblijf kan boeken. Deze week ontdekken we een prachtig hotel op de chique Cogels-Osylei in Berchem, een art-deco-appartement in Antwerpen en een voormalig koetshuis in Brasschaat. Meer unieke B&B’s vind je hier.