Volledig scherm
De politie van Colombia toont haar vangst van het weekend © RV

Anderhalve ton cocaïne voor Antwerpen in container bananen onderschept

De anti-narcoticabrigade van de nationale politie in Colombia heeft afgelopen weekend in totaal 2,2 ton cocaïne onderschept in de haven Cartagena. Dat vertegenwoordigt volgens de Colombiaanse media een straatwaarde van zo’n 94 miljoen Amerikaanse dollar.  De grootste vangst, 1,5 ton coke, was onderweg naar Antwerpen. 

De lading voor Antwerpen zat verstopt in een container met bananen. De anti-narcoticabrigade slaagde er met haar technische middelen toch in om de lading te detecteren en in beslag te nemen. Zij werd voor de pers tentoongespreid voor het hoofdgebouw van de politie. 

De twee kleinere ladingen betroffen één keer 440 kg, verstopt in een reinigingsmachine en op weg naar Guatemala, en één keer 300 kg tussen een lading kasseien, op weg naar Panama. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Gepensioneerde politieman veroordeeld voor belagen van ex: “Als voormalig hoofdinspecteur had hij beter moeten weten”

  Gepensio­neer­de politieman veroor­deeld voor belagen van ex: “Als voormalig hoofdin­spec­teur had hij beter moeten weten”

  Een gepensioneerde politieman is veroordeeld tot achttien maanden cel met uitstel voor het belagen van zijn ex-vriendin, de dochter van een bekende rijkswachtkolonel en zelf ook politieagente. De 60-jarige E.B. moet een aantal voorwaarden naleven waaronder een contactverbod en een straatverbod in Halen, Rumst en Boom. Hij moet zich ook verder psychiatrisch laten behandelen.
 2. Antwerps Woordkunstenaar Hind Eljadid (‘93) strijdt tegen onrecht: “Ik wil als kunstenaar niet entertainen, maar de samenleving vooruit helpen.”

  Antwerps Woordkun­ste­naar Hind Eljadid (‘93) strijdt tegen onrecht: “Ik wil als kunstenaar niet entertai­nen, maar de samenle­ving vooruit helpen.”

  In 2019 belandde de carrière van Antwerps woordkunstenaar Hind Eljadid (1993) in een stroomversnelling en dat zet ze dit jaar met passie verder. Als schrijver voor kunstencentrum de Vooruit brengt ze experimentele woordkunst in verschillende vormen en disciplines. Daarnaast geeft ze optredens en workshops in slam poetry en bouwt ze platforms uit die kunstenaars een plek op het podium bieden. Met haar maatschappijkritisch werk biedt ze haar publiek een ander perspectief en inzichten in de strijd tegen onrecht. Het voorbije weekend stond Hind op het podium voor het Feest van de Moedertaal in Borgerhout. Met haar Marokkaanse roots en lesbische geaardheid vindt ze het belangrijk om diversiteit te vieren.