De vangst van de Brazilianen op hun weegbrug.
Volledig scherm
De vangst van de Brazilianen op hun weegbrug. © rv

Anderhalve ton cocaïne verstopt in lading kristalsuiker

De douane in de Braziliaanse haven Santos heeft opnieuw een grote lading cocaïne bestemd voor de haven van Antwerpen ontdekt. Tussen een lading kristalsuiker vond de douane een vracht van maar liefst 1,482 cocaïne. 

Volgens de Receita Federal werden de drugs ontdekt na een risico-analyse en een controle met de scanner van enkele containers. 

In de container stonden big bags die gevuld waren met een wit poeder. Een deel van de lading bleek cocaïne te zijn. 

Volgens de Receite Federal is dit de op één na grootste cocaïnevangst dit jaar in de haven van Santos. In maart werd nog een grotere lading ontdekt. Toen pakte de douane 1,7 ton coke bestemd voor de haven van Cartagena in Spanje.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Fitness FitalityClubs biedt online trainingsplatform
aan voor zorgverleners

    Fitness Fitality­Clubs biedt online trainingsplatform aan voor zorgverle­ners

    De vijf Antwerpse FitalityClubs bieden vanaf maandag 6 april hun gezamenlijke trainingsplatform FitalityClubs Online Community (FOC) gratis aan voor alle zorg- en hulpverleners, ongeacht of ze lid zijn van een van deze clubs, en dit voor de volledige duur van de coronacrisis. Wie werkzaam is in de zorg, kan een toelatingsverzoek sturen naar de gesloten Facebookgroep FitalityClubs Online Community met het begeleidende bericht “Ik ben zorgverlener”.
  2. Man betrapt echtgenote op overspel en steekt minnaar 8 keer: 5 jaar cel met uitstel

    Man betrapt echtgenote op overspel en steekt minnaar 8 keer: 5 jaar cel met uitstel

    De Antwerpse strafrechter heeft vijf jaar cel met uitstel uitgesproken tegen een 47-jarige nachtwinkeluitbater uit Antwerpen. De beklaagde, die terechtstond voor poging tot doodslag en wederrechtelijke vrijheidsberoving en vier jaar effectief riskeerde, had zijn vrouw met haar minnaar in bed betrapt en had zijn liefdesrivaal acht messteken toegediend. Zijn vrouw had hij ondertussen opgesloten in een kamer.