De vangst van de Brazilianen op hun weegbrug.
Volledig scherm
De vangst van de Brazilianen op hun weegbrug. © rv

Anderhalve ton cocaïne verstopt in lading kristalsuiker

De douane in de Braziliaanse haven Santos heeft opnieuw een grote lading cocaïne bestemd voor de haven van Antwerpen ontdekt. Tussen een lading kristalsuiker vond de douane een vracht van maar liefst 1,482 cocaïne. 

Volgens de Receita Federal werden de drugs ontdekt na een risico-analyse en een controle met de scanner van enkele containers. 

In de container stonden big bags die gevuld waren met een wit poeder. Een deel van de lading bleek cocaïne te zijn. 

Volgens de Receite Federal is dit de op één na grootste cocaïnevangst dit jaar in de haven van Santos. In maart werd nog een grotere lading ontdekt. Toen pakte de douane 1,7 ton coke bestemd voor de haven van Cartagena in Spanje.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. RECENSIE. Takeaway bij Chez Mahesh: ‘tapas’ met mango, kokos, okra en papadum
  PREMIUM

  RECENSIE. Takeaway bij Chez Mahesh: ‘tapas’ met mango, kokos, okra en papadum

  Goed nieuws voor wie thuis niet verder komt dan het in elkaar flansen van een pasta pesto of het opwarmen van een blik soep. Volgende week openen de restaurants weer. Voor wie zo lang niet kan wachten, is er net zoals de voorbije maanden gelukkig nog takeaway en delivery. Voor gezonde, duurzame Zuid-Indische keuken kan je bij Chez Mahesh terecht. Lees hier meer takeaway-recensies tijdens de lockdownperiode.
 2. Vervoersregio Antwerpen behaalt ‘50-50 split’ voor woon-werkverkeer

  Vervoersre­gio Antwerpen behaalt ‘50-50 split’ voor woon-werkver­keer

  Vooral dankzij de cijfers van de stad Antwerpen, behaalt de volledige vervoerregio Antwerpen voor het woon-werkverkeer een ‘modal split’ van 50 procent wagen en 50 procent andere vervoersmiddelen. Dat blijkt uit een werknemersbevraging die de stad en vervoerregio lieten uitvoeren. Antwerpse mobiliteitsschepen Koen Kennis (N-VA) ziet potentieel om nog meer werknemers met de fiets of het openbaar vervoer te laten pendelen.
 3. Gratis webshop in ruil voor kaasschotel: Antwerps marketingbureau steunt lokale handelaars met opvallend initiatief

  Gratis webshop in ruil voor kaasscho­tel: Antwerps marketing­bu­reau steunt lokale handelaars met opvallend initiatief

  Het Antwerps onlinemarketingbureau JEM Productions wil tijdens de coronacrisis een boost aanbieden om Belgisch te kopen. Daarom bedacht het de actie om een webshop te ruilen tegen een product of dienst die de ondernemer verkoopt of levert. De lokale handelaar mag zelf bepalen tegen wat ze de webshop willen ruilen: een kaasschotel, een boeket bloemen of een goochelshow.
 4. Kleuter niet opnieuw naar school gestuurd? Dan krijgen ouders telefoontje van school

  Kleuter niet opnieuw naar school gestuurd? Dan krijgen ouders telefoon­tje van school

  Voor het eerst in 11 weken konden kleuters en leerlingen van de lagere school opnieuw richting de schoolbanken trekken om de laatste maand van dit hele vreemde schooljaar te volbrengen. Voor velen onder hen was het een blij weerzien met de vriendjes en de juffen en meesters, anderen bleven toch gewoon thuis. “Wij hebben een heel divers publiek en een aantal ouders weet misschien niet dat de scholen opnieuw starten.”