‘Amper’ 410 Gasten net niet genoeg voor langste mosseltafel van ons land

In Park Spoor Noord in Antwerpen hebben 410 mensen Zeeuwse mosselen gegeten aan een 175 meter lange tafel. Het record van 500 mosselliefhebbers werd niet verbroken. De regen gooide roet in het eten.

De langste mosseltafel is een initiatief van het Nederlands Mosselbureau, de sectorvereniging die de Zeeuwse mossel promoot in Nederland en daarbuiten. “65 Procent van de Zeeuwse mosselen komt in België terecht” zegt directeur Tilly Sintnicolaas. “Met dit initiatief willen we de Belgische traditie van mosselfeesten eren.” Hoewel de start van het mosselseizoen al eind juni valt, zijn de mosselen pas vanaf september - de eerste ‘r-maand’ na de start - op hun best.

Zondag werden in Park Spoor Noord 600 kilo jumbomosselen gekookt en op 20 minuten geserveerd. 410 mensen schoven aan. “Daarmee blijven we onder het record van 2017, toen het heel zonnig was”, zegt Sintnicolaas. “Door de regen kwamen er zo goed als geen toevallige passanten langs die nog deelnamen.”

Deelnemen kostte 5 euro. Dat bedrag werd integraal gedoneerd aan Distinguished Gentleman’s Ride Antwerpen, een organisatie van motorrijders die strijden tegen prostaatkanker.

Volledig scherm
De langste mosseltafel van ons land. © Dirk Laenen
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Berchem Sport na heisa rond verplicht naakt douchen: “Nog geen definitieve beslissing, maar commotie mag nu wel stoppen”
  PREMIUM

  Berchem Sport na heisa rond verplicht naakt douchen: “Nog geen definitie­ve beslissing, maar commotie mag nu wel stoppen”

  In december blikken we in 19 verhalen terug op 2019 in de regio Antwerpen. Midden november stond Berchem Sport ongewild in het oog van de storm. Jeugdtrainer en vader Mohamed Achahbar vond het niet kunnen dat zijn spelertjes verplicht werden naakt te douchen. “Elk kind moet kunnen doen waar hij of zij zich goed bij voelt”, vond de trainer. “Door hier een zo’n heisa van te maken creëer je schaamte”, vond de jeugdvoorzitter van de club.
 2. Studiocomplex tijdelijk onbewoonbaar na brand

  Studiocom­plex tijdelijk onbewoon­baar na brand

  De brandweer van Antwerpen werd vrijdagnacht opgeroepen voor een brand in de Van Notenstraat. Het bleek te gaan om een brand in een van de studio’s op de eerste verdieping van een studiocomplex waar onder meer daklozen worden opgevangen. Omdat er hevige rookontwikkeling was, werden alle bewoners geëvacueerd. Het ging in totaal om veertien bewoners waarvan er zes naar het ziekenhuis zijn overgebracht omdat ze te veel rook hadden ingeademd. De oorzaak van de brand is niet helemaal duidelijk, maar mogelijk gaat het om een smeulende sigaret. Het pand is voorlopig wel onbewoonbaar.