‘Amper’ 410 Gasten net niet genoeg voor langste mosseltafel van ons land

In Park Spoor Noord in Antwerpen hebben 410 mensen Zeeuwse mosselen gegeten aan een 175 meter lange tafel. Het record van 500 mosselliefhebbers werd niet verbroken. De regen gooide roet in het eten.

De langste mosseltafel is een initiatief van het Nederlands Mosselbureau, de sectorvereniging die de Zeeuwse mossel promoot in Nederland en daarbuiten. “65 Procent van de Zeeuwse mosselen komt in België terecht” zegt directeur Tilly Sintnicolaas. “Met dit initiatief willen we de Belgische traditie van mosselfeesten eren.” Hoewel de start van het mosselseizoen al eind juni valt, zijn de mosselen pas vanaf september - de eerste ‘r-maand’ na de start - op hun best.

Zondag werden in Park Spoor Noord 600 kilo jumbomosselen gekookt en op 20 minuten geserveerd. 410 mensen schoven aan. “Daarmee blijven we onder het record van 2017, toen het heel zonnig was”, zegt Sintnicolaas. “Door de regen kwamen er zo goed als geen toevallige passanten langs die nog deelnamen.”

Deelnemen kostte 5 euro. Dat bedrag werd integraal gedoneerd aan Distinguished Gentleman’s Ride Antwerpen, een organisatie van motorrijders die strijden tegen prostaatkanker.

Volledig scherm
De langste mosseltafel van ons land. © Dirk Laenen
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Gestolen nummerplaat, gestolen rijbewijs, gestolen brommer én drugs op zak: bestuurder van bromfiets opgepakt

  Gestolen nummer­plaat, gestolen rijbewijs, gestolen brommer én drugs op zak: bestuurder van bromfiets opgepakt

  Een interventiepatrouille van de politie merkte vrijdagavond in de omgeving van de Tweegezusterslaan een bromfietser op die moeite had om zijn tweewieler onder controle te houden. De patrouilleploeg kon de man tegenhouden en toen ze achter de documenten vroegen, bleek de bestuurder die niet bij te hebben. De nummerplaat op de bromfiets bleek bovendien gestolen te zijn. In de bak van de brommer werd nog een andere gestolen nummerplaat en een gestolen rijbewijs aangetroffen. Ook de brommer zelf bleek gestolen. De bestuurder had ook nog eens drugs op zak.
 1. Tijgerpython Germaine keert wellicht nooit meer terug naar baasje: “Kans dat college vergunning geeft is onbestaande”

  Tijgerpy­thon Germaine keert wellicht nooit meer terug naar baasje: “Kans dat college vergunning geeft is onbestaan­de”

  De kans dat Yves Loones en zijn gezin hun tijgerpython Germaine ooit nog terugzien is bijzonder klein. Yves kreeg bij de politie te horen dat de kans erg klein is dat de stad een vergunning zal toekennen. “Het schepencollege moet hierover beslissen en die zullen dat blijkbaar nooit goedkeuren. Stel dat er iets zou gebeuren is de stad mee verantwoordelijk. Onbegrijpelijk, ik wil alle verantwoordelijkheid op mij nemen.” De stad laat weten dat er nog geen beslissing is genomen omdat er nog geen vergunning is aangevraagd.
 2. Acht maanden in kelder geleefd om te selecteren: Stephan Vanfleteren exposeert in Fotomuseum
  PREMIUM

  Acht maanden in kelder geleefd om te selecteren: Stephan Vanflete­ren exposeert in Fotomuseum

  De Belgische fotograaf Stephan Vanfleteren (50) pakt vanaf volgende week uit met zijn eerste overzichtstentoonstelling ‘Present’. Hij neemt daarvoor het hele Fotomuseum in. Nog nooit eerder werd het hele museum ingenomen door één fotograaf. Naast Vanfleterens bekende werken zal je er ook pareltjes zien die hij terugvond in zijn allereerste fotomappen. “Alsof ik naar mijn eigen leven terugkijk”, zegt hij. “Ik vertoefde 8 maanden in mijn kelder om deze selectie te maken. Dit is heel spannend want als er nu geen volk op af komt is dat zonde van al die tijd”, lacht hij.