‘Amper’ 410 Gasten net niet genoeg voor langste mosseltafel van ons land

In Park Spoor Noord in Antwerpen hebben 410 mensen Zeeuwse mosselen gegeten aan een 175 meter lange tafel. Het record van 500 mosselliefhebbers werd niet verbroken. De regen gooide roet in het eten.

De langste mosseltafel is een initiatief van het Nederlands Mosselbureau, de sectorvereniging die de Zeeuwse mossel promoot in Nederland en daarbuiten. “65 Procent van de Zeeuwse mosselen komt in België terecht” zegt directeur Tilly Sintnicolaas. “Met dit initiatief willen we de Belgische traditie van mosselfeesten eren.” Hoewel de start van het mosselseizoen al eind juni valt, zijn de mosselen pas vanaf september - de eerste ‘r-maand’ na de start - op hun best.

Zondag werden in Park Spoor Noord 600 kilo jumbomosselen gekookt en op 20 minuten geserveerd. 410 mensen schoven aan. “Daarmee blijven we onder het record van 2017, toen het heel zonnig was”, zegt Sintnicolaas. “Door de regen kwamen er zo goed als geen toevallige passanten langs die nog deelnamen.”

Deelnemen kostte 5 euro. Dat bedrag werd integraal gedoneerd aan Distinguished Gentleman’s Ride Antwerpen, een organisatie van motorrijders die strijden tegen prostaatkanker.

De langste mosseltafel van ons land.
Volledig scherm
De langste mosseltafel van ons land. © Dirk Laenen
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Zoo Antwerpen verwelkomt begin juli twee Afrikaanse witte neushoorns: “Zonder de inspanningen van dierentuinen zou deze soort niet meer bestaan”

    Zoo Antwerpen verwelkomt begin juli twee Afrikaanse witte neushoorns: “Zonder de inspannin­gen van dierentui­nen zou deze soort niet meer bestaan”

    Begin juli verwelkomt de Zoo Antwerpen voor het eerst in decennia opnieuw twee neushoorns. Het gaat om twee mannetjes die overkomen uit een andere Europese zoo. De kolossale dieren zijn een buitenkans voor de Antwerpse wetenschappers van de zoo om de dieren te bestuderen. Voor de komst van de twee neushoorns moet het voormalige Rundergebouw wel volledig aangepast worden: een stevige betonnen vloer en hekwerk zijn nodig en ook de toegangspoorten moeten verhoogd en verbreed worden.