Sara Goossens en zoontje Rein.
Volledig scherm
PREMIUM
Sara Goossens en zoontje Rein. © RV

Alleenstaande mama Sara (33) in coronatijd: “Voor het eerst voel ik me ook écht alleen”

Sara Goossens (33) is een alleenstaande mama en sinds de ‘lockdown light’ voelt ze zich, voor het eerst, ook echt zo. “Met de nadruk op ‘alleen’”, zegt Sara. “En ‘s avonds, als Rein (14 maanden) slaapt dan pieker ik. Wil ik na deze crisis nog wel dat broertje of zusje voor m’n zoontje, dat tweede kind waar ik zo van droomde?”

Ze redden het wel, met hun twee, Sara en zoontje Rein. De kasten zijn vol, de koelkast ook. Nieuw speelgoed ligt verspreid over de woonkamer - “al loopt Rein liever achter de poezen aan”.  Toch ligt de eenzaamheid op de loer. En ‘s avonds sluipt hij de kamer binnen. “Als Rein slaapt dan pieker ik", vertelt Sara. “Wil ik na deze crisis nog wel dat tweede kind waar ik zo van droomde? Heel even was ik zwanger van een tweeling. In het eerste trimester van de zwangerschap verloor Rein zijn broertje of zusje. Het ‘Vanishing Twin Syndrome’. Maar het idéé van een tweede kind, een speelkameraad voor mijn zoontje, dat was al geboren.”

Quote

Zonder mijn zoontje Rein zou ik al lang gek geworden zijn.

Sara Goossens (33)
  1. William en Lore brengen de lockdown door op hun kot: “Mijn mama heeft een auto-immuunziekte, dus ik wil haar echt niet besmetten”

    William en Lore brengen de lockdown door op hun kot: “Mijn mama heeft een au­to-immuunziek­te, dus ik wil haar echt niet besmetten”

    Nu we met z’n allen zo veel mogelijk in ons kot moeten blijven, kozen veel studenten toch niet voor hun échte kot om in quarantaine te gaan, maar voor hotel mama. Studenten William en Lore (beiden 22) blijven wél wekenlang op kot in Antwerpen, ver weg van hun gezin, en dat om verschillende redenen. “Alle koten, zowel die van de universiteit als op de private markt, blijven in ieder geval toegankelijk voor bewoners die ervoor kozen op kot te blijven”, klinkt het bij de Universiteit Antwerpen.
  2. Tekort aan voedselpakketten, terwijl dienstencentra meerdere maaltijden moeten weggooien: “Bevel van hogerhand”

    Tekort aan voedselpak­ket­ten, terwijl diensten­cen­tra meerdere maaltijden moeten weggooien: “Bevel van hogerhand”

    De voedselbanken in heel Vlaanderen zitten in moeilijke papieren. Door de coronacrisis moeten zij het met veel minder giften stellen waardoor ze minder mensen kunnen helpen met een voedselpakket. En dat zorgt soms voor schrijnende toestanden waarbij mensen in armoede plots helemaal van de radar dreigen te verdwijnen. “Nochtans is er genoeg voedsel maar grote organisaties gooien de overschot liever in de vuilnisbak dan het gratis weg te geven”, zegt een vrijwilliger.