Sara Goossens en zoontje Rein.
Volledig scherm
PREMIUM
Sara Goossens en zoontje Rein. © RV

Alleenstaande mama Sara (33) in coronatijd: “Voor het eerst voel ik me ook écht alleen”

Sara Goossens (33) is een alleenstaande mama en sinds de ‘lockdown light’ voelt ze zich, voor het eerst, ook echt zo. “Met de nadruk op ‘alleen’”, zegt Sara. “En ‘s avonds, als Rein (14 maanden) slaapt dan pieker ik. Wil ik na deze crisis nog wel dat broertje of zusje voor m’n zoontje, dat tweede kind waar ik zo van droomde?”

 1. Al twaalf jaar een Michelinster, en Roger Van Damme denkt nog niet aan stoppen: "Ik blijf vernieuwen, al moet je ermee kunnen leven dat je je ster kwijtraakt”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Al twaalf jaar een Michelin­ster, en Roger Van Damme denkt nog niet aan stoppen: "Ik blijf vernieuwen, al moet je ermee kunnen leven dat je je ster kwijtraakt”

  Op maandag 23 mei worden de nieuwe Michelinsterren uitgereikt voor België en Luxemburg. Roger Van Damme (51) van Het Gebaar mag al twaalf jaar lang een ster op zijn naam schrijven, en zo gaat hij al het langst mee van de Antwerpse sterrenchefs. Ondertussen is Het Gebaar aan een volledige make-over bezig. “Ik ambieer geen twee sterren, maar je moet wel meeblijven met je tijd.”
 2. Els (35) probeert al elf jaar zwanger te worden maar nu volgt door corona zoveelste klap: “Fertiliteitscentra moeten dicht. Het is alsof ik weer een kindje verlies”
  PREMIUM

  Els (35) probeert al elf jaar zwanger te worden maar nu volgt door corona zoveelste klap: “Fertili­teits­cen­tra moeten dicht. Het is alsof ik weer een kindje verlies”

  Els Lambrecht wil al elf jaar lang mama worden. De tijd dringt: ze is al 35 jaar. Nu corona ons land in een wurggreep houdt, volgt de zoveelste klap. Ook de fertiliteitscentra gaan op slot. “Het voelt alsof er wéér een poging niet gelukt is, alsof ik opnieuw een kindje kwijt ben.” Vzw Kinderwens start daarom samen met UZ Gent een online project om wensouders op te vangen. “Een onvervulde kinderwens kan even intens zijn als rouwen”, zegt hoogleraar Lode Godderis van vzw Kinderwens.