Volledig scherm
© PZ Antwerpen

Alarmpistool en 10.000 euro cash in beslag genomen na achtervolging

De lokale politie merkte woensdagavond in een anonieme wagen een auto op die op de Noorderlaan een rood verkeerslicht negeerde, op enkele tientallen meters van het politiekantoor. Toen de inspecteurs zich kenbaar maakten als politie, vluchtte het voertuig aan hoge snelheid weg in de richting van het stadscentrum.

Daarbij werden opnieuw verschillende verkeerslichten genegeerd. Ter hoogte van de Groenendaallaan kon het voertuig klemgereden worden. Wanneer de inspecteurs de inzittenden aanspraken, merkten ze een vuurwapen op. De inzittenden werden meteen gearresteerd, na controle bleek het om een alarmpistool te gaan. In het voertuig werd ook nog bijna tienduizend euro cash aangetroffen. De twee mannen werden gearresteerd en hun wagen werd in beslag genomen voor verder onderzoek.

  1. Bekende Antwerpse strafpleiter naar rechtbank doorverwezen in zaak van heling en witwassen

    Bekende Antwerpse strafplei­ter naar rechtbank doorverwe­zen in zaak van heling en witwassen

    De bekende Antwerpse strafpleiter Tim Smet moet voor de correctionele rechtbank verschijnen op verdenking van heling en witwassen. Dat heeft de kamer van inbeschuldigingstelling (KI) beslist. Smet wordt ervan verdacht dat hij zich door zijn cliënte Ashley Van de Velde, die samen met haar vriend moet terechtstaan voor de roofmoord op een gevangenisverpleegster, heeft laten betalen met een deel van de buit. Smet ontkent de aantijgingen.
  2. Fitness FitalityClubs biedt online trainingsplatform
aan voor zorgverleners

    Fitness Fitality­Clubs biedt online trainingsplatform aan voor zorgverle­ners

    De vijf Antwerpse FitalityClubs bieden vanaf maandag 6 april hun gezamenlijke trainingsplatform FitalityClubs Online Community (FOC) gratis aan voor alle zorg- en hulpverleners, ongeacht of ze lid zijn van een van deze clubs, en dit voor de volledige duur van de coronacrisis. Wie werkzaam is in de zorg, kan een toelatingsverzoek sturen naar de gesloten Facebookgroep FitalityClubs Online Community met het begeleidende bericht “Ik ben zorgverlener”.