De plannen voor een groot bouwproject aan de Pelikaanstraat vangen heel wat tegenwind in de buurt.
Volledig scherm
PREMIUM
De plannen voor een groot bouwproject aan de Pelikaanstraat vangen heel wat tegenwind in de buurt. © Felix Rabou

Al meer dan 200 bezwaarschriften tegen ‘Twin Towers’ en gebrek aan publiek groen aan Pelikaanstraat: “Dit onverteerbaar plan moet opnieuw naar de tekentafel”

AntwerpenDe stad heeft 209 digitale bezwaarschriften binnengekregen tegen het RUP Pelikaanstraat, het omvangrijke bouwproject in de Antwerpse stationsbuurt. Het plan om ‘Twin Towers’ van 100 meter hoog op te trekken, het gebrek aan publieke groene ruimte en een parkeergarage voor 1.100 auto’s zijn onverteerbaar voor buurtnetwerk ‘Buren voor buren’.

  1. ‘Shine a Light’ hult Rivierenhof in kaarslicht voor Julie Van Espen: “Wij zijn hier voor Julie, maar iedereen komt hier voor zijn eigen verdriet”
    PREMIUM
    Antwerpen/Deurne

    ‘Shine a Light’ hult Rivieren­hof in kaarslicht voor Julie Van Espen: “Wij zijn hier voor Julie, maar iedereen komt hier voor zijn eigen verdriet”

    Waar het Rivierenhof zich ‘s avonds normaal hult in duisternis en kou, was dat zaterdagavond toch wel even anders. Enkele honderden mensen kwamen gisteren samen bij de Spiegelvijver voor ‘Shine a Light’, een evenement georganiseerd door familie en vrienden van Julie Van Espen om haar te herdenken. Iedereen die aanwezig was kreeg de gelegenheid om een lichtgevend bootje op de vijver laten drijven, niet enkel voor Julie, maar voor alle mensen en geliefden die ze verloren hebben. “Wij zijn hier onder meer voor ons konijn César”