Volledig scherm
De rechtstreekse verbinding met de stad en het Zuid valt weg of wordt lastiger. © ADA

Al 3.000 handtekeningen tegen nieuwe routes tram 8 en 24

De Lijn wijzigt vanaf de herfstvakantie een aantal tramlijnen. Voor wie vanuit Borgerhout naar het stadscentrum of het zuid wil, heeft dat gevolgen. Groen Borgerhout startte een petitie tegen de nieuwe routes voor tram 8 en 24. De teller staat nu op ruim 3.000 ondertekenaars.

Tram 24 rijdt vanaf november van Silsburg (Deurne) naar het Havenhuis op het Eilandje in plaats van naar de Melkmarkt in het stadscentrum. Lijn 8 wordt ingekort van de P+R Wommelgem tot halte Astrid. Nu ligt de terminus nog op het Zuid. “Deurne en Borgerhout verliezen met tram 24 hun enige rechtstreekse verbinding naar het stadscentrum. Je zal aan Astrid moeten overstappen op tram 11, mét een lage frequentie”, betoogt Groen. Het afschaffen van de verbinding van tram 8 met het Zuid leidt volgens de partij tot een halvering van het aantal plaatsen per uur, aangezien tram 8 een van de twee intensief gebruikte lijnen naar het Zuid is. “Bij de overstap aan Astrid zal er ook geen plaats zijn op de nu al tjokvolle trams.”

Overigens blijft Borgerhout aandringen op de afwerking van premetrostations Drink, Carnot, College en Morkhoven om de bereikbaarheid met het openbaar vervoer vanuit Borgerhout te verbeteren. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Tijgerpython Germaine keert wellicht nooit meer terug naar baasje: “Kans dat college vergunning geeft is onbestaande”

  Tijgerpy­thon Germaine keert wellicht nooit meer terug naar baasje: “Kans dat college vergunning geeft is onbestaan­de”

  De kans dat Yves Loones en zijn gezin hun tijgerpython Germaine ooit nog terugzien is bijzonder klein. Yves kreeg bij de politie te horen dat de kans erg klein is dat de stad een vergunning zal toekennen. “Het schepencollege moet hierover beslissen en die zullen dat blijkbaar nooit goedkeuren. Stel dat er iets zou gebeuren is de stad mee verantwoordelijk. Onbegrijpelijk, ik wil alle verantwoordelijkheid op mij nemen.” De stad laat weten dat er nog geen beslissing is genomen omdat er nog geen vergunning is aangevraagd.
 2. Fotograaf Stephan Vanfleteren houdt overzichtstentoonstelling in Fotomuseum: “Acht maanden in mijn kelder geleefd om foto’s te selecteren”
  PREMIUM

  Fotograaf Stephan Vanflete­ren houdt overzichts­ten­toon­stel­ling in Fotomuseum: “Acht maanden in mijn kelder geleefd om foto’s te selecteren”

  De Belgische fotograaf Stephan Vanfleteren (50) pakt vanaf volgende week uit met zijn eerste overzichtstentoonstelling ‘Present’. Hij neemt daarvoor het hele Fotomuseum in. Nog nooit eerder werd het hele museum ingenomen door één fotograaf. Naast Vanfleterens bekende werken zal je er ook pareltjes zien die hij terugvond in zijn allereerste fotomappen. “Alsof ik naar mijn eigen leven terugkijk”, zegt hij. “Ik vertoefde 8 maanden in mijn kelder om deze selectie te maken. Dit is heel spannend want als er nu geen volk op af komt is dat zonde van al die tijd”, lacht hij.