Het populaire platform Airbnb zal een dominante logiespositie behouden op de markt.
Volledig scherm
Het populaire platform Airbnb zal een dominante logiespositie behouden op de markt. © REUTERS

Airbnb wordt steeds populairder, zeggen onderzoekers AP-Hogeschool: “Het is goedkoper en het lokale aspect wordt gesmaakt”

Het populaire platform Airbnb zal een dominante logiespositie behouden op de markt. Dat zeggen onderzoekers van de AP Hogeschool op basis van een consumentenonderzoek en interviews met Airbnb-hosts, hoteliers en toeristische diensten. Het lokale aspect, de authentieke locaties en de prijs zijn de belangrijkste drijfveren om voor Airbnb te kiezen.

 1. Voor een culinaire topbeleving bij je thuis: vijf adresjes voor takeaway in Antwerpen
  PREMIUM
  Antwerpen

  Voor een culinaire topbele­ving bij je thuis: vijf adresjes voor takeaway in Antwerpen

  Elke dag koken nu de restaurants gesloten zijn? Het is niet voor iedereen weggelegd. Gelukkig bieden veel restaurants nog takeaway aan voor wie zelf koken even beu is én daarbij de lokale horeca wil steunen. Wij lijsten vijf restaurants in Antwerpen op die met plezier een heerlijke maaltijd voor jou en je gezin bereiden. Hun initiatief en dat van vele andere Vlaamse horeca-uitbaters vind je nu ook terug op www.hln.be/helpdehoreca.
 2. Al 750 academici staan stuk loon af voor solidariteitsactie 1000x1000
  Antwerpen

  Al 750 academici staan stuk loon af voor solidari­teits­ac­tie 1000x1000

  Een maand geleden lanceerden zestien professoren en emeriti van verschillende universiteiten een grote solidariteitsactie. 1000x1000 roept academici op om 1.000 euro te doneren voor drie projecten van de Koning Boudewijnstichting in de strijd tegen kansarmoede. Reeds 750 Vlaamse academici schaarden zich achter het initiatief. “Zo ondersteunen ze ook de vraag naar een nieuw sociaal contract. En dat is nodig, want de cijfers tonen aan dat corona veel mensen in financiële problemen aan het brengen is.”