De Gloriantlaan op Linkeroever.
Volledig scherm
De Gloriantlaan op Linkeroever. © Klaas De Scheirder

Agressieveling deelt vuistslagen uit op bus: vier mensen gewond

AntwerpenDe politie heeft vrijdagavond een amokmaker op Linkeroever opgepakt. De man had op een bus ruzie gezocht met andere passagiers en vuistslagen uitgedeeld. De buschauffeur probeerde in te grijpen en liep daarbij ook verwondingen op.

 1. “Dat seks verkoopt, wist Jordaens als de beste”: Fernand Huts wil adembenemende pronkkamer van 17de-eeuwse schilder ook in Antwerpen tonen
  Antwerpen

  “Dat seks verkoopt, wist Jordaens als de beste”: Fernand Huts wil adembene­men­de pronkkamer van 17de-eeuw­se schilder ook in Antwerpen tonen

  Een dagtrip waard: het is het minste wat je kan zeggen van ‘Thuis bij Jordaens’, de tentoonstelling waarmee Fernand Huts en zijn Phoebus-kunststichting hoge ogen gooien in het Frans Hals Museum in het Haarlem. Ronduit adembenemend is de gerestaureerde pronkkamer van de 17de-eeuwse meester. “Ik droom ervan om dit ook te tonen in het Jacob Jordaenshuis in Antwerpen”, zegt Huts. “Liefst al in 2022.”
 1. Waarom er toch een assisenproces gestart is tegen de Antwerpse Syriëstrijder Hicham Chaib die al jaren spoorloos is
  PREMIUM
  Antwerpen/Deurne

  Waarom er toch een assisenpro­ces gestart is tegen de Antwerpse Syriëstrij­der Hicham Chaib die al jaren spoorloos is

  Geen advocaten, geen slachtoffer en geen dader. Het assisenproces tegen Syriëstrijder Hicham Chaib, dat dinsdag 26 oktober van start gaat, zal niet als een regulier proces de geschiedenisboeken in gaan. Donderdagmiddag werden alvast de 12 juryleden die over zijn daden zullen oordelen uitgeloot en ingezworen. Maar wie is, of was, Hicham Chaib eigenlijk? Waar is hij nu? En waarom wordt hij alsnog gerechtelijk vervolgd, ook al weten we niet eens zeker of hij nog wel leeft?