Vlinderpaleis
Volledig scherm
Vlinderpaleis © Klaas De Scheirder

Afpersers maken slachtoffer 27.000 euro lichter: “Ze zeiden dat ze tot de Chinese maffia behoorden”

Twee Antwerpse broers staan voor de correctionele rechtbank van Antwerpen terecht voor afpersing, belaging en bedreigingen. De mannen vertelden dat ze “van de Chinese maffia” waren en eisten grote sommen geld van een medewerkster van een Antwerps firma. De vrouw ging overstag, uit vrees dat haar iets zou overkomen.

  1. Thais restaurant JanYa start Spicy Challenge: wie superpikant gerecht opeet, krijgt drank er gratis bij

    Thais restaurant JanYa start Spicy Challenge: wie superpi­kant gerecht opeet, krijgt drank er gratis bij

    Liefhebbers van pikant eten, opgelet! Jan en Yaya van Thais restaurant JanYa lanceerden de Spicy Challenge: wie erin slaagt een extreem pikant gerecht binnen te spelen, krijgt een gratis drankje aangeboden. “We krijgen regelmatig klanten over de vloer die de originele Thaise keuken willen proeven, maar toch de handdoek in de ring moeten gooien”, lachen Jan en Yaya. “Dat inspireerde ons tot de Spicy Challenge.”
  2. Na urenlange gijzeling werknemers door geïnterneerden: directie FPC Antwerpen belooft actie

    Na urenlange gijzeling werknemers door geïnter­neer­den: directie FPC Antwerpen belooft actie

    De directie van het FPC Antwerpen belooft een nauwgezette analyse van het incident waarbij twee werknemers dinsdagnacht zijn gegijzeld door twee patiënten. Drie maanden geleden deed zich in het Forensisch Psychiatrisch Centrum ook al een gijzeling voor. “Gezien de patiëntenpopulatie zijn incidenten, hoe preventief er ook gewerkt wordt en hoezeer er ook op risicomanagement wordt ingezet, helaas niet uit te sluiten.”