Volgens de actievoerders tegen het Ineos Project One zijn de GAS-boetes politieke intimidatie.
Volledig scherm
Volgens de actievoerders tegen het Ineos Project One zijn de GAS-boetes politieke intimidatie. © RV

Activisten pikken GAS-boetes niet en demonstreren opnieuw met De Wever-pop

Een tiental activisten van enkele klimaat- en burgerbewegingen voerde maandagnamiddag een guerrilla-actie tegen de bouw van een nieuwe Ineos-fabriek, mét een grote Bart De Wever-pop op de voetgangersbrug over de Plantinkaai. Dat hadden ze ook op 5 januari al eens gedaan, tijdens de nieuwjaarsbarbecue van de stad. De herhalingsactie was een protest tegen 23 GAS-boetes van 100 euro die activisten kregen aangesmeerd.

 1. Verzetsheldin die ‘hel op aarde’ overleefde tijdens WO II geëerd met eigen straatnaam op Linkeroever

  Verzetshel­din die ‘hel op aarde’ overleefde tijdens WO II geëerd met eigen straatnaam op Linkeroe­ver

  Het district Antwerpen heeft het straatnaambord onthuld voor de Mariette Druartstraat in de Regatta-wijk op Linkeroever. De toekomstige straat wordt vernoemd naar de Antwerpse vrouw die tijdens de Tweede Wereldoorlog heel wat mensen heeft gered. Vandaag is het exact 75 jaar geleden dat ze bevrijd werd uit het concentratiekamp waar ze als politiek gevangene werd opgesloten. De verzetsheldin stierf in 2007.
 2. Op dagtrip naar Antwerpen: wakeboarden, wandelen onder de grond of film kijken in de open lucht
  PREMIUM

  Op dagtrip naar Antwerpen: wakeboar­den, wandelen onder de grond of film kijken in de open lucht

  De regioredactie van HLN geeft de hele zomer de beste tips prijs voor een fantastische dagtrip in eigen land. Antwerpen heeft heel wat klassiekers voor je in petto, zoals het MAS, de Hobokense Polder of Park Spoor Noord, maar wist je dat je in de Koekenstad ook kan wakeboarden, wandelen in de ondergrondse ruien of een filmpje kijken onder de sterrenhemel aan de Schelde? Wij lijsten de acht leukste tips op voor een onvergetelijke dagtrip in Antwerpen.