De actievoerders hielden zich strikt aan de coronaregels.
Volledig scherm
De actievoerders hielden zich strikt aan de coronaregels. © Klaas De Scheirder

Actievoerders tegen geweld op vrouwen bezetten Groenplaats: “Ongepast gedrag op straat blijft alomtegenwoordig”

ANTWERPENDe internationale actiegroep ROSA protesteerde zaterdag in Brussel en verschillende Vlaamse steden tegen geweld tegen vrouwen. Rond 14 uur zaterdagmiddag passeerde het gezelschap de Groenplaats in Antwerpen. De acties stonden in het teken van de internationale dag tegen geweld op vrouwen afgelopen woensdag.

 1. In welke vorm is nog onduidelijk maar Zomer van Antwerpen gaat sowieso door: “Alle scenario’s liggen klaar, het is nu afwachten welk we nodig hebben”
  Antwerpen

  In welke vorm is nog onduide­lijk maar Zomer van Antwerpen gaat sowieso door: “Alle scenario’s liggen klaar, het is nu afwachten welk we nodig hebben”

  Het cultuurfestival Zomer van Antwerpen zal er ook deze zomer staan. In welke vorm, dat is nog koffiedik kijken maar dat er opnieuw dans, theater, muziek en film te zien zal zijn in de de Scheldestad, dat staat vast. Met meer dan 400 evenementen in het coronajaar 2020, slaagde de organisatie er toch in het merendeel van hun oorspronkelijke planning te laten doorgaan. “We hebben alle mogelijke maatregelen al gehad en dat maakt dat we ondertussen al heel wat ervaring hebben hoe we daarmee om moeten gaan.”
 1. Inwoners van Ritthem willen gevangenis verder weg
  Play

  Inwoners van Ritthem willen gevangenis verder weg

 2. Goese scholieren eindelijk weer samen om te sporten
  Play

  Goese scholieren eindelijk weer samen om te sporten