Het voorstel van actiegroep Openbaar Vervoer Nu: een nieuwe tramverbinding van zuid naar noord via de Scheldekaaien.
Volledig scherm
PREMIUM
Het voorstel van actiegroep Openbaar Vervoer Nu: een nieuwe tramverbinding van zuid naar noord via de Scheldekaaien. © RV

Actiegroep stoft oud idee af: “Kaaientram veel beter dan verlenging premetro tot Berchem-station”

AntwerpenHet idee gaat al een paar decennia mee: een Kaaientram. Actiegroep ‘Openbaar Vervoer Nu’ wil dat die tramverbinding nu weer ernstig wordt bekeken. “Net omdát De Lijn de zelfrijdende bus heeft afgevoerd”, zegt woordvoerder Ruben Van Miegroet.

 1. Antwerpenaar had voor 11 miljoen euro aan gestolen artefacten in zijn bezit: “Zo’n operatie fix je nooit alleen”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Antwerpe­naar had voor 11 miljoen euro aan gestolen artefacten in zijn bezit: “Zo’n operatie fix je nooit alleen”

  Sinds 2017 was er een zoekactie bezig naar gestolen, opgegraven aardewerk uit de Italiaanse streek Apulië. En wat blijkt nu? Achthonderd van die zeldzame artefacten uit de periode van 600 voor Christus -ter waarde van zo’n 11 miljoen euro- lagen gewoon bij een Antwerpse kunstverzamelaar thuis in Ranst. We spraken met oud-speurder Hugo Cillis over de zaak die opgelost geraakte dankzij een foto en een grafsteen: “Hij mag hopen dat hij in Italië in ruil voor waardevolle informatie een strafvermindering krijgt.”
 2. Antwerpse ondernemers, waaronder Erik Van der Paal, betrapt tijdens illegale bijeenkomst in restaurant: procureur vordert gevangenisstraffen tot 3 maanden
  PREMIUM
  Antwerpen

  Antwerpse onderne­mers, waaronder Erik Van der Paal, betrapt tijdens illegale bijeen­komst in restaurant: procureur vordert gevangenis­straf­fen tot 3 maanden

  De politierechtbank behandelde woensdag de zaak over een illegale bijeenkomst in december 2020. Een groep van ondernemers, onder wie vastgoedmakelaar Erik Van der Paal, werd toen betrapt in een horecazaak in Antwerpen. De procureur sprak van een feest met eten en drinken, maar volgens de beklaagden ging het om zakelijke vergaderingen in verschillende groepen. “Ze zagen de ernst van de situatie niet in. Ze bleven de hele tijd lachen, eten en drinken.”
 3. De eerste schooldag van K’do na instorten gebouw aan Nieuw Zuid: “Mijn eerste gedachte: ‘Wat als dit in september was gebeurd?’”
  PREMIUM
  Antwerpen

  De eerste schooldag van K’do na instorten gebouw aan Nieuw Zuid: “Mijn eerste gedachte: ‘Wat als dit in september was gebeurd?’”

  Na de ineenstorting van het nieuwe schoolgebouw op het Nieuw Zuid stond de wereld van basisscholen Zuidzin en K’do even stil. Zij namen normaal gesproken vanaf september met hun 250 leerlingen intrek in de nieuwe ‘KUUB’, en zouden daar een nieuw studioproject starten. Ook voor de ouders van de leerlingen is dit een zware klap: “Ouders schreven hun kinderen speciaal in deze scholen in vanwege het pedagogisch concept en nieuwe gebouw.”