Meir Antwerpen (archiefbeeld).
Volledig scherm
Meir Antwerpen (archiefbeeld). © Klaas De Scheirder

Achttienjarige winkeldief betrapt op Meir

Het politieteam winkeldiefstallen van de regio West kon dinsdag een verdachte van een winkeldiefstal arresteren. Het oog van de politie viel op een man die een winkel aan de Meir binnen wandelde.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Eerstejaars Economie aan UAntwerpen krijgen les van tweedejaarsstudente: “Vooral benieuwd naar reacties van de studenten”

  Eerste­jaars Economie aan UAntwerpen krijgen les van tweede­jaars­stu­den­te: “Vooral benieuwd naar reacties van de studenten”

  Deze week maakte de UAntwerpen bekend dat de universiteit het academiejaar zal opstarten in code oranje. Dat wil zeggen dat de aula’s maar voor twintig procent gevuld zullen zijn. Voor grote studentengroepen vormt dat een extra uitdaging: zelfs in de grootste aula’s kun je hen in coronatijd niet samenbrengen. Daarom schakelt de universiteit voor het vak accountancy van de eerstejaarsstudenten TEW en handelsingenieur een extra docent in: tweedejaarsstudente Chabeli Sanders (19).
 2. Derde Butcher’s Store opent op Zuid: “Ambachtelijke slagerij ontbrak hier nog”

  Derde Butcher’s Store opent op Zuid: “Ambachte­lij­ke slagerij ontbrak hier nog”

  Na de Butcher’s Store in Hove en die in de Antwerp City Brewery, opent meesterslager Luc De Laet zijn derde zaak in de Museumstraat op het Antwerpse Zuid. Het woord ‘luxeslager’ in de mond nemen, is niet overdreven: naast vers kwaliteitsvlees vind je er ook bereide gerechten, een goede fles wijn of tapas. “Je kan gerust wat minder vlees eten, als het maar béter vlees is”, klinkt het bij slager De Laet.
 3. UAntwerpen start schooljaar in code oranje, andere Antwerpse campussen blijven code geel

  UAntwerpen start schooljaar in code oranje, andere Antwerpse campussen blijven code geel

  In principe start het academiejaar volgende week in code geel, maar de Universiteit van Antwerpen liet weten dat zij hun onderwijsactiviteiten zullen starten met de veiligheidsmaatregelen die gelden in code oranje. Dat wil zeggen dat de aula’s bij de start van het nieuwe academiejaar maar voor 20% gevuld zullen zijn. De campussen van de KUL in Antwerpen en hogescholen KdG en AP starten het academiejaar wél in code geel. “Voor praktijkgerichte opleidingen in kleinere groepen ligt de situatie anders dan bij hoorcolleges voor 500 studenten”, klinkt het.