Bert Mattijs, Roeland Rypens en Tim Breemersch van Beer Awards.
Volledig scherm
PREMIUM
Bert Mattijs, Roeland Rypens en Tim Breemersch van Beer Awards. © rv

Achtste Beer Awards in Brouwerij De Koninck: “Enige Belgische bierwedstrijd waar consument en niet jury mag stemmen”

Welke blonde, donkere, amberkleurige, pilsen en fruitbieren worden nu het best gesmaakt door het grote publiek? Dat kwamen we vorige week te weten op de achtste editie van Beer Awards in de Antwerpse brouwerij De Koninck. Ook de meest populaire brouwer, biergebeurtenis, café, drankenhandel en café werden in de bloemetjes gezet. “Beer Awards is begonnen als een uit de hand gelopen weddenschap maar ondertussen willen de grote jongens zoals Boon en Alken-Maes ook al meespelen.”

Brouwerij De Koninck was vorige week het decor voor de achtste editie van de Belgische Beer Awards. In negentien categorieën stemden 6.500 mensen op hun favoriete blondje, trappist en stoutbier maar evengoed op hun meest geliefde café, drankenhandel en bierfestival. Het is volgens de organisatie, Bert Mattijs (39, Maldegem), Roeland Rypens (40, Schelle), Tim Breemersch (37, Sint-Katelijne-Waver) en Hilaire Spreuwers (42, Heusden-Zolder), de enige bierawardshow met een publieksstemming in plaats van een professionele jury.

“Bijzonder eigenlijk dat er in een bierland als België nog geen enkele publieksprijzen waren voor bieren voor wij ermee begonnen acht jaar geleden”, zegt Bert Mattijs van Beer Awards. “Er bestond wel al een poll voor het beste café van het land maar het beoordelen van onze ontelbare Belgische bieren was voordien enkel weggelegd voor professionele bierkenners. Dat wilden wij met Beer Awards veranderen. Niet enkel ter promotie van onze bieren, maar ook heel onze cultuur rondom. In de Provence doorzakken op een terrasje en biertjes blijven drinken? Dat bestaat niet. Dat is iets typisch Belgisch.”

 1. Een half jaar na peperdure gentherapie: “Pia doet het goed, maar we hadden op méér gehoopt”
  PREMIUM

  Een half jaar na peperdure genthera­pie: “Pia doet het goed, maar we hadden op méér gehoopt”

  Pia Boehnke, de baby met de zeldzame spierziekte SMA type 1, werd een half jaar geleden behandeld met de peperdure gentherapie Zolgensma. Het medicijn kostte 1,9 miljoen euro en het meisje, nu 16 maanden oud, doet het goed. Ze gaat zienderogen vooruit, kan soms tien seconden rechtop zitten en ze eet zelfstandig, maar het grote wonder is niet geschied.“Sommige dagen vergelijken ik Pia met ‘normale’ kindjes van haar leeftijd”, zegt mama Ellen De Meyer. “Dan doet het ongelooflijk veel pijn om te beseffen wat ze niet kan en ook nooit zal kunnen.”
 2. Negen bewoners vermoedelijk aan corona overleden: Zorgbedrijf Antwerpen gaat nu iedereen testen in acht van zijn negentien rusthuizen

  Negen bewoners vermoede­lijk aan corona overleden: Zorgbe­drijf Antwerpen gaat nu iedereen testen in acht van zijn negentien rusthuizen

  Acht rusthuizen van het Zorgbedrijf Antwerpen hebben een kit aangekregen om het personeel en de bewoners op een coronabesmetting te testen. In totaal gaat het om 1.136 mensen. De recentste cijfers geven aan dat in de 19 woonzorgcentra van het Zorgbedrijf - goed voor circa 3.200 residenten - inmiddels negen bewoners zijn overleden. Slechts één is met absolute zekerheid door corona gestorven, de acht anderen waarschijnlijk.
 3. Terreinwagen ramt balustrade boven Ring

  Terreinwa­gen ramt balustrade boven Ring

  Een SUV-terreinwagen RAnge Rover is donderdagavond rond 20 uur uit de bocht gegaan op de aansluiting van de Antwerpse Ring met de A12. De auto kwam uit de richting Nederland en nam aan hoge snelheid de afrit. Hij raakte een bestelwagen van Fluvius in de flank en botste dan op de balustrade van de brug over de Ring. Een deel van het hek brak af en viel op de ondergelegen rijbanen. Drie auto’s die kwamen aangereden, konden het gevaarte niet meer ontwijken en raakten beschadigd.