Volledig scherm
© Belga

Achterstand in haven weer weggewerkt na nationale staking

Volgens het Havenbedrijf Antwerpen is in de haven van Antwerpen quasi alle achterstand voor de scheepvaart sinds woensdag middernacht weer weggewerkt. Door de nationale staking lagen er woensdag op een bepaald moment dertig schepen te wachten om de haven binnen of buiten te varen.

“De impact van de staking op de haven van Antwerpen was groot”, zegt het Havenbedrijf. “Preventief werden de schepen geremd om de Schelde op te varen en waren een aantal grote terminals gesloten.”

Donderdagochtend verloopt alles echter opnieuw normaal. “Er werd vannacht goed gewerkt door iedereen in de haven waardoor zo goed als alle achterstand alweer is weggewerkt.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Antwerpse gemeenteraad keurt eigen ‘loonsopslag’ goed: zitpenningen stijgen met 42 procent

    Antwerpse gemeente­raad keurt eigen ‘loonsop­slag’ goed: zitpennin­gen stijgen met 42 procent

    De Antwerpse gemeenteraad heeft maandagavond de verhoging van de zitpenningen goedgekeurd. Zowel de meerderheid (N-VA, sp.a en Open vld) als Vlaams Belang stemden voor. Per zitting krijgen de gemeenteraadsleden vanaf nu 213 euro in plaats van 150 euro, een verhoging van 42 procent. “Gegraai”, zegt de oppositie. “Niet meer dan een indexering", volgens de meerderheid en Vlaams Belang.
  2. De leukste tips voor het weekend

    De leukste tips voor het weekend

    De perfecte jurk en de juiste locatie vinden, de gastenlijst opstellen en de ideale muzikant of swingende band uitkiezen: er komt heel wat kijken bij het plannen van de perfecte trouwdag. Gelukkig maakt de moderne trouwbeurs I Do I Do het leven van toekomstige bruiden en bruidegoms makkelijker. Twee keer per jaar brengen organisatoren Eva Crauwels en Katrien Van den Bleeken 50 op-en-top Belgische standhouders samen in het Zuiderpershuis in Antwerpen. Op zondag 13 oktober vindt de volgende editie plaats en daarbij vormt duurzaamheid de groene draad.