Illustratie
Volledig scherm
Illustratie © Photo News

Achterstallige verkeersbelasting, weerspannige chauffeurs en mensen zonder verblijfsrecht: politie van Antwerpen en Schoten controleren het verkeer

AntwerpenDe wijk- en verkeersondersteuningsteams van de Antwerpse politie hebben afgelopen woensdag een controleactie georgainseerd samen met de politie van Schoten. Daarbij zijn in totaal 87 voertuigen en 118 personen aan een controle onderworpen. 

 1. Greenpeace roept Antwerpen op om zeecruiseschepen uit binnenstad te weren
  Antwerpen

  Greenpeace roept Antwerpen op om zeecruise­sche­pen uit binnenstad te weren

  Vrijwilligers van milieuorganisatie Greenpeace hebben zondag actie gevoerd aan de nieuwe cruiseterminal op het Steenplein in Antwerpen. Ze vinden dat zeecruiseschepen uit de binnenstad geweerd moeten worden, omdat ze veel uitstoot van CO2 en fijn stof veroorzaken. Verder pleiten ze voor een verdere uitbouw van walstroominstallaties. Die boodschap staat ook in een open brief, gericht aan het stadsbestuur.
 2. 
Ongemak over donorconceptie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ongemak over donorcon­cep­tie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ouders die een kind krijgen met hulp van een spermadonor kampen met psychosociale problemen wanneer zij onvoldoende steun en begeleiding krijgen als het kind er eenmaal is. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het Amsterdam UMC. Heterostellen, lesbische stellen en alleenstaande moeders lopen in de opvoeding regelmatig tegen dingen aan waarbij ze professionele hulp en contact met lotgenoten missen.
 3. Finalist Mister Gay Belgium weet waarvoor hij vecht: “In mijn geboorteland kan ik voor 20 jaar in de cel vliegen”
  Ekeren/Antwerpen

  Finalist Mister Gay Belgium weet waarvoor hij vecht: “In mijn geboorte­land kan ik voor 20 jaar in de cel vliegen”

  Hij kan op 12 november de nieuwe Mister Gay Belgium worden, maar dinsdag hing Dinesh George Lourdes (29) alvast de regenboogvlag uit op de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie. Hij deed dat samen met het Ekerse schepencollege. “Ik ben opgegroeid in een Zuidoost-Aziatisch land waar je voor 20 jaar in de gevangenis kunt vliegen omdat je homoseksueel bent.”