Volledig scherm
Mascotte 'Corneel van Oosterweel' informeert weggebruikers over de Oosterweelwerken. © Klaas De Scheirder

Aannemer Oosterweel bouwt aanmeerplatform voor bouwmateriaal

In het kader van de werken aan de Oosterweelverbinding op de Antwerpse Linkeroever start aannemersconsortium Rinkoniên op maandag 19 augustus met de bouw van een aanmeerplatform op de Schelde. 

Tijdens de Oosterweelwerken zullen op het aanmeerplatform 270.000 kubieke meter grond en 600.000 ton betongranulaten worden overgeladen vanop schepen. Door te kiezen voor transport over het water zouden omgerekend 34.000 vrachtwagens van het overbelaste Antwerpse wegennet worden gehouden.

Het platform komt aan de Beatrijslaan, ten zuiden van de Kennedytunnel. Omwonenden zouden tijdens de aanleg drie weken lang enige geluidshinder konden ondervinden overdag, stelt bouwheer Lantis (het voormalige BAM). Er worden immers 57 stalen buizen in de grond geslagen. Vanaf 16 september tot midden november wordt het platform afgewerkt en zou de hinder beperkt moeten zijn.

Eens het platform klaar is, zal het 75 dagen per jaar actief zijn. Het aangevoerde bouwmateriaal wordt ter plaatse overgeladen op vrachtwagens en via een netwerk van werfwegen naar de verschillende werven in de omgeving, op Linkeroever en in Zwijndrecht, gebracht.

Uit veiligheidsoverwegingen zal het fietspad aan de zuidzijde van de Beatrijslaan afgesloten worden. Fietsers kunnen wel veilig oversteken aan de verkeerslichten die er begin juni geplaatst werden, klinkt het.

Het aanmeerplatform zal in principe vier jaar lang worden gebruikt. Daarna wordt het afgebroken en zal de oever in de oorspronkelijke staat worden hersteld. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Drugsbaas regelt uithalingen vanuit gevangenis: 12 jaar cel

    Drugsbaas regelt uithalin­gen vanuit gevangenis: 12 jaar cel

    De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Ahmet T. (28) uit Merksem veroordeeld tot twaalf jaar cel en 80.000 euro boete als leider van een criminele organisatie die op grote schaal partijen cocaïne had ingevoerd via de haven van Antwerpen. Opmerkelijk: Ahmet T. bleef zelfs na zijn aanhouding de uithalingen coördineren via binnengesmokkelde gsm’s in zijn cel. Dertien medebeklaagden kregen celstraffen van één tot acht jaar en boetes tot 40.000 euro opgelegd.
  2. Poppentheater, graffiti of toch eerder een natuurwandeling? Dit zijn onze vijf tips voor het weekend

    Poppenthea­ter, graffiti of toch eerder een natuurwan­de­ling? Dit zijn onze vijf tips voor het weekend

    Beeldend kunstenaar Bram Rombouts, klankkunstenaar Wannes Deneer en stadsdichter Maud Vanhauwaert nodigen je graag uit op zaterdag 25 januari tussen 16 en 18 uur in het ‘Motorarium’. Samen houden ze er een theatrale ceremonie ter afscheid van de fossiele brandstoffen. Ze stellen daarbij een naakt motorblok tentoon, dat een laatste doodreutel uitstoot. Die reutel wordt live verwerkt tot een muzikale compositie. Oh, en natuurijk is er ook de bijhorende koffietafel. Maud Vanhauwaert was twee jaar lang Antwerps stadsdichter. Op Gedichtendag 30 januari geeft Maud de fakkel van stadsdichter door aan haar opvolger Seckou.