Volledig scherm
© belga

Aangepaste regeling stadsdiensten op nationale feestdag

Op de nationale feestdag van 21 juli geldt een aangepaste regeling voor de bereikbaarheid van de stadsdiensten. Op feestdagen zijn de meeste diensten van de stad Antwerpen gesloten. Een aantal diensten zijn toch geopend.

Zo zijn openluchtzwembad De Molen en zwemvijver Boekenberg open op 21 juli. Ook de stedelijke musea zijn open. Het Maagdenhuismuseum is gesloten. De bezoekerscentra van Visit Antwerpen openen wel de deuren op 21 juli. De bibliotheken, overdekte zwembaden en sporthallen zijn gesloten.

Op zondag vindt er sowieso geen afvalophaling plaats en zijn de containerparken gesloten. De nachtophaling in de nacht van zondag op maandag gaat wel gewoon door. Wie twijfelt, kan op weekdagen, van 9 tot 17 uur het stedelijk contactcenter bellen voor meer informatie op het telefoonnummer 03/22.11. 333. Op 21 juli is het stedelijk contactcenter gesloten.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Politie controleert in fietsstraten

    Politie contro­leert in fietsstra­ten

    De politie Antwerpen heeft In de omgeving van de Lange Dijkstraat, Van Arteveldestraat, Rotterdamstraat, Sint-Gummarusstraat en de Schijnpoortweg controles gehouden in onder meer fietsstraten. Vier fietsers reden in de verboden richting door de Sint-Gummarusstraat en kregen een boete. In de Lange Dijkstraat én in de Rotterdamstraat werden telkens acht voertuigen beboet omdat ze fietsers aan het inhalen waren in een fietsstraat. Aan de Schijnpoortweg werden 9 fietsers betrapt nadat ze het bord dat fietsers verbiedt hadden genegeerd. Tot slot werden 10 voertuigen beboet in de Van Arteveldestraat. De bestuurders van die auto’s haalden fietsers in terwijl dat niet mag in een fietsstraat.
  2. Zeven wildplassers vliegen op de bon

    Zeven wildplas­sers vliegen op de bon

    De politie Antwerpen heeft zaterdag een controle actie gehouden in het Schipperskwartier en op de kerstmarkt. In totaal werden 32 personen en 12 voertuigen gecontroleerd. Tijdens de controleactie werden zeven wildplassers betrapt. Een van de wildplassers spuwde ook nog eens op de grond wat hem een tweede boete opleverde. Daarnaast waren er ook nog pv’s voor drugsbezit en openbare dronkenschap. Er werden ook nog twee bestuurders betrapt die onder invloed waren.