Volledig scherm
Illustratiebeeld © Laenen

Aangepaste dienstregeling stadsdiensten op Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaart en brugdag

Op Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaart donderdag 15 augustus en brugdag vrijdag 16 augustus geldt een aangepaste regeling voor de bereikbaarheid van de stadsdiensten. Op feestdagen zijn de meeste diensten van de stad gesloten. 

Zo zijn openluchtzwembad De Molen en zwemvijver Boekenberg wel open op 15 augustus. Ook de stedelijke musea zijn open op donderdag. Het Maagdenhuis is gesloten. De bezoekerscentra van Visit Antwerpen openen wel de deuren op 15 augustus. De bibliotheken, overdekte zwembaden en sporthallen zijn gesloten.

Op brugdag vrijdag 16 augustus werken alle bovenstaande diensten volgens de gewone zomerregeling, inclusief het Maagdenhuismuseum, de bibliotheken en de sportinstellingen die gesloten zijn op 15 augustus.

Geen afvalophaling op feestdag

Op woensdag 14 augustus overdag wordt het afval gewoon opgehaald. In de nacht van woensdag op donderdag en donderdag 15 augustus is er geen afvalophaling. Antwerpenaars uit die ophaalzone mogen uitzonderlijk hun huisvuil de volgende werkdag aanbieden. Het afval wordt dan vrijdag opgehaald. Vanaf de nacht van donderdag 15 op vrijdag 16 augustus en op 16 augustus overdag verloopt de huisvuilophaling volgens de gewone regeling. Alle info staat op de ophaalkalender. Op 15 augustus zijn de containerparken gesloten. Op 16 augustus zijn ze open.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Gepensioneerde politieman veroordeeld voor belagen van ex: “Als voormalig hoofdinspecteur had hij beter moeten weten”

  Gepensio­neer­de politieman veroor­deeld voor belagen van ex: “Als voormalig hoofdin­spec­teur had hij beter moeten weten”

  Een gepensioneerde politieman is veroordeeld tot achttien maanden cel met uitstel voor het belagen van zijn ex-vriendin, de dochter van een bekende rijkswachtkolonel en zelf ook politieagente. De 60-jarige E.B. moet een aantal voorwaarden naleven waaronder een contactverbod en een straatverbod in Halen, Rumst en Boom. Hij moet zich ook verder psychiatrisch laten behandelen.
 2. Antwerps Woordkunstenaar Hind Eljadid (‘93) strijdt tegen onrecht: “Ik wil als kunstenaar niet entertainen, maar de samenleving vooruit helpen.”

  Antwerps Woordkun­ste­naar Hind Eljadid (‘93) strijdt tegen onrecht: “Ik wil als kunstenaar niet entertai­nen, maar de samenle­ving vooruit helpen.”

  In 2019 belandde de carrière van Antwerps woordkunstenaar Hind Eljadid (1993) in een stroomversnelling en dat zet ze dit jaar met passie verder. Als schrijver voor kunstencentrum de Vooruit brengt ze experimentele woordkunst in verschillende vormen en disciplines. Daarnaast geeft ze optredens en workshops in slam poetry en bouwt ze platforms uit die kunstenaars een plek op het podium bieden. Met haar maatschappijkritisch werk biedt ze haar publiek een ander perspectief en inzichten in de strijd tegen onrecht. Het voorbije weekend stond Hind op het podium voor het Feest van de Moedertaal in Borgerhout. Met haar Marokkaanse roots en lesbische geaardheid vindt ze het belangrijk om diversiteit te vieren.