Volledig scherm
Illustratiebeeld © Laenen

Aangepaste dienstregeling stadsdiensten op Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaart en brugdag

Op Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaart donderdag 15 augustus en brugdag vrijdag 16 augustus geldt een aangepaste regeling voor de bereikbaarheid van de stadsdiensten. Op feestdagen zijn de meeste diensten van de stad gesloten. 

Zo zijn openluchtzwembad De Molen en zwemvijver Boekenberg wel open op 15 augustus. Ook de stedelijke musea zijn open op donderdag. Het Maagdenhuis is gesloten. De bezoekerscentra van Visit Antwerpen openen wel de deuren op 15 augustus. De bibliotheken, overdekte zwembaden en sporthallen zijn gesloten.

Op brugdag vrijdag 16 augustus werken alle bovenstaande diensten volgens de gewone zomerregeling, inclusief het Maagdenhuismuseum, de bibliotheken en de sportinstellingen die gesloten zijn op 15 augustus.

Geen afvalophaling op feestdag

Op woensdag 14 augustus overdag wordt het afval gewoon opgehaald. In de nacht van woensdag op donderdag en donderdag 15 augustus is er geen afvalophaling. Antwerpenaars uit die ophaalzone mogen uitzonderlijk hun huisvuil de volgende werkdag aanbieden. Het afval wordt dan vrijdag opgehaald. Vanaf de nacht van donderdag 15 op vrijdag 16 augustus en op 16 augustus overdag verloopt de huisvuilophaling volgens de gewone regeling. Alle info staat op de ophaalkalender. Op 15 augustus zijn de containerparken gesloten. Op 16 augustus zijn ze open.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Achter de schermen van Cultuurmarkt heerst financiële ongerustheid: Fakkeltheater vreest wegvallen subsidies

  Achter de schermen van Cultuur­markt heerst financiële ongerust­heid: Fakkelthea­ter vreest wegvallen subsidies

  Duizenden bezoekers hebben hun ogen de kost gegeven op de jaarlijkse Cultuurmarkt. De hele Antwerpse binnenstad vormde het decor voor honderden cultuurhuizen die hun programma voor het komende seizoen voorstellen. Dankzij een (opnieuw) erg warme zomerdag was de sfeer erg goed. Toch is het niet alleen peis en vree. Het Fakkeltheater hoopt nog steeds opnieuw op Vlaams geld om de toekomst van het populaire theaterhuis veilig te stellen.
 2. Fietsdief (41) verstopt zich onder auto

  Fietsdief (41) verstopt zich onder auto

  Een bewoner van de Haantjeslei belde zaterdagnacht de politie omdat ze zag hoe twee mannen verschillende fietsen weghaalden uit de straat. Bij aankomst van de politie zetten beide verdachten het op een lopen. Eén van de verdachten kon in de Lemméstraat gevat worden. Hij had zich onder een auto verstopt, maar kon na een schermutseling door de inspecteurs geboeid worden. Hij verklaarde zelf dat hij te veel drugs had gebruikt en daarom geen controle had over zijn acties. Na een controle bleek de 41-jarige man nog geseind te staan ook omdat hij nog een gevangenisstraf moet uitzitten.
 3. Motorrijder zonder helm en met overdreven snelheid knalt op wagen

  Motorrij­der zonder helm en met overdreven snelheid knalt op wagen

  Op de Rijnkaai ter hoogte van de Amsterdamstraat is zaterdagnacht een man van 38 jaar zwaargewond geraakt toen hij, rijdend op een brommer, op een wagen knalde die bezig was met een parkeermanoeuvre. De man kwam zwaar ten val en bloedde hevig. Een ploeg van het politiewijkteam kon de man de eerste zorgen aanbieden door een tourniquet aan te leggen in afwachting van de medische hulpdiensten. De man bleek rond te rijden zonder helm. Volgens een getuige had hij eerder al een rood licht genegeerd en reed hij aan hoge snelheid toen hij inreed op de parkerende wagen. De man verkeerde aanvankelijk in levensgevaar, maar zijn toestand stabiliseerde in het ziekenhuis. Een bloedproef zal moeten uitwijzen of de man onder invloed was op het moment van het ongeval.