Leerlingen van De Beren in Berendrecht klommen vandaag mee aan boord van de Themis II.
Volledig scherm
PREMIUM
Leerlingen van De Beren in Berendrecht klommen vandaag mee aan boord van de Themis II. © Klaas De Scheirder

Aan boord van de Themis II, waar 8.000 leerlingen dit jaar een gloednieuw lessenpakket ontdekken: “Kinderen aantonen dat de haven de levensader van België is”

AntwerpenHerinnert u zich die rondvaart in de haven van Antwerpen uit het vijfde of zesde leerjaar nog?  Jongeren gaan in 2022 nog steeds aan boord, al krijgen ze sinds kort een gloednieuw, interactief lessenpakket voorgeschoteld. Wij gingen samen met 55 Antwerpse leerlingen een tour door de dokken maken op de Themis II, het schip waarop er dit jaar zo'n 8.000 leerlingen de haven zullen ontdekken: “Op jonge leeftijd zaadjes planten zodat ze hopelijk later doorstromen naar een job in de haven.”

 1. Vijf jaar cel gevraagd voor horecabaas die verdacht wordt van verkrachting student (19)
  PREMIUM
  UPDATE

  Vijf jaar cel gevraagd voor horecabaas die verdacht wordt van verkrach­ting student (19)

  In de Antwerpse rechtbank heeft het Openbaar Ministerie een celstraf van vijf jaar met uitstel gevraagd voor Ladislas L. (34). De ondernemer wordt beschuldigd van de verkrachting van een student van 19 jaar oud. Hij is actief in de Antwerpse horeca, maar ook in Gent is de man geen onbekende. In beide steden met torenhoge ambities én stijl, maar ook met veel discussies met de ordediensten.
  Antwerpen
 2. Dermatoloog over huidkanker: ‘Huidkleurig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’
  PREMIUM
  Met video's

  Dermato­loog over huidkanker: ‘Huidkleu­rig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’

  Lekker buiten zijn in het zonnetje, dat doen we maar al te graag in deze tijd van het jaar. Maar blootstelling aan te veel uv-straling in zonlicht kan leiden tot huidkanker, de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Een op de vijf Nederlanders krijgt ermee te maken, weet Patrick Kemperman, dermatoloog bij Amsterdam UMC en het Dijklander ziekenhuis in Purmerend. Hij vertelt over de drie vormen van huidkanker en wat je kan doen om ze te voorkomen.