Volledig scherm
Het Grand Café Capital in het stadspark moet deze lente nog opengaan © Klaas De Scheirder

9 jaar nadat zaak afbrandde: nieuw Grand Café Capital in stadspark mikt op opening in april

Het Grand Café Capital, een nieuwe horecazaak in het Antwerpse stadspark, zal naar alle waarschijnlijkheid open gaan in april. “We hopen dat we nog voor de start van de paasvakantie de deuren kunnen openen”, zegt uitbater Anthony Van Isacker. 

“Ik begrijp dat iedereen staat te trappelen van ongeduld om het nieuwe Café Capital te ontdekken, maar er moet ook nog heel wat gebeuren. Momenteel is de schrijnwerker bezig met alles klaar te zetten voor de binneninrichting, maar ook het houten buitenterras moet nog afgewerkt worden.”

De zaak komt op dezelfde plek als waar Anthony’s dancing Café Capital in augustus 2010 afbrandde nadat een buitengezette dealer brandstichtte in de zaak. Nu zal het niet langer een nachtclub zijn maar een dagzaak waar je met het hele gezin gezellig kan komen eten en drinken. “We hebben straks een uniek verhoogd terras met een prachtig zicht op de speeltuin zodat ouders hun kroost kunnen laten spelen terwijl ze bij ons genieten. Waar kan je uiteindelijk beter zitten dan in de grootste tuin van de stad?”

Goed bewaard geheim

Hoe de zaak er binnenin zal uitzien blijft nog een goed bewaard geheim. “We willen daar binnenkort mee naar buitenkomen, maar ik blijf voorzichtig, ook wat betreft de openingsdatum. Ik wil me nergens op vastpinnen, maar we mikken nu op de paasvakantie”, zegt Van Isacker. “Dit is een project waar we al heel veel tijd en energie hebben ingestoken de laatste 8,5 jaar, dus we hebben er ongelofelijk veel zin in”.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Toch geen daad van vandalisme: verdwenen straatnaamborden ‘Jodenstraat’ verwijderd voor gevelrenovatie

    Toch geen daad van vandalisme: verdwenen straatnaam­bor­den ‘Joden­straat’ verwijderd voor gevelreno­va­tie

    De verwijderde straatnaamboorden van de Jodenstraat aan de Wapper zijn dan toch geen daad van vandalisme. Meer dan waarschijnlijk werden de bordjes onlangs verwijderd toen de gevel werd gerenoveerd. “Het verdwijnen van de bordjes is me al in het najaar van 2018 opgevallen, ik heb toen onmiddellijk de diensten gevraagd dit te onderzoeken. Ik ben blij dat hier geen misverstand over kan groeien en dat de straatnaambordjes netjes weer terughangen”, vertelt districtsschepen Straatbeeld Samuel Markowitz. Sinds deze middag zijn de naamborden opnieuw aan de gevel bevestigd.
  2. Jongeman (19) op elektrische step lichtgewond na knal tegen wagen

    Jongeman (19) op elektri­sche step lichtge­wond na knal tegen wagen

    In de Abdijstraat op het Kiel vond donderdagavond een aanrijding plaats tussen een auto en een negentienjarige man op een elektrische step. De man op de step reed richting Sint-Bernardsesteenweg. Ter hoogte van het kruispunt met de Zandvlietstraat botste hij op een wagen die in de richting van de De Bosschaertstraat reed. De 74-jarige bestuurder van de wagen had voorrang van rechts en had de man op de step niet opgemerkt, omdat deze aan de linkerkant van de rijbaan reed. Deze ging er verkeerdelijk van uit dat hij zich op een voorrangsweg bevond. De wagen was stevig geblutst maar wel nog rijvaardig, de step was helemaal kapot. De jongeman raakte slechts lichtgewond bij de aanrijding.