Volledig scherm
In totaal werd 9 ton in beslag genomen, waarvan 5,2 ton bestemd voor Antwerpen © rv

866 kilogram coke verstopt tussen hout

Dit jaar is alleen in de haven van Paranagua in Brazilië al 5,2 ton cocaïne met bestemming Antwerpen onderschept. Woensdag vond de Braziliaanse douane er een lading van 866 kilo verstopt in een lading hout. Toen de douane de lading openbrak, bleek het hout vanbinnen helemaal opgevuld te zijn met pakken cocaïne. Ook die lading was voor Antwerpen bestemd. 

Vrijwel elke maand vindt de douane cocaïneladingen in de haven van Paranagua met bestemming België. De grootste lading van 1,2 ton werd in april in beslag genomen. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Drugsbaas regelt uithalingen vanuit gevangenis: 12 jaar cel

    Drugsbaas regelt uithalin­gen vanuit gevangenis: 12 jaar cel

    De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Ahmet T. (28) uit Merksem veroordeeld tot twaalf jaar cel en 80.000 euro boete als leider van een criminele organisatie die op grote schaal partijen cocaïne had ingevoerd via de haven van Antwerpen. Opmerkelijk: Ahmet T. bleef zelfs na zijn aanhouding de uithalingen coördineren via binnengesmokkelde gsm’s in zijn cel. Dertien medebeklaagden kregen celstraffen van één tot acht jaar en boetes tot 40.000 euro opgelegd.
  2. Poppentheater, graffiti of toch eerder een natuurwandeling? Dit zijn onze vijf tips voor het weekend

    Poppenthea­ter, graffiti of toch eerder een natuurwan­de­ling? Dit zijn onze vijf tips voor het weekend

    Beeldend kunstenaar Bram Rombouts, klankkunstenaar Wannes Deneer en stadsdichter Maud Vanhauwaert nodigen je graag uit op zaterdag 25 januari tussen 16 en 18 uur in het ‘Motorarium’. Samen houden ze er een theatrale ceremonie ter afscheid van de fossiele brandstoffen. Ze stellen daarbij een naakt motorblok tentoon, dat een laatste doodreutel uitstoot. Die reutel wordt live verwerkt tot een muzikale compositie. Oh, en natuurijk is er ook de bijhorende koffietafel. Maud Vanhauwaert was twee jaar lang Antwerps stadsdichter. Op Gedichtendag 30 januari geeft Maud de fakkel van stadsdichter door aan haar opvolger Seckou.