Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © ANP

7 of 56 besmettingen in woonzorgcentrum Melgeshof? Niemand die het weet en dus worden alle medewerkers en vrijwilligers opnieuw getest

AntwerpenAfgelopen maandag bleek dat zeven medewerkers van woonzorgcentrum Melgeshof positief testten op het coronavirus. Maar dat aantal werd dinsdag bijgesteld naar maar liefst 56 positieve gevallen op een totaal van 112 medewerkers. Met andere woorden: de helft test zowaar positief. Zorgbedrijf Antwerpen beslist daarom alle medewerkers opnieuw te testen. 

 1. Stad Antwerpen en Mind the Gap lanceren met ‘Jump’ inloophuis voor kwetsbare jongeren
  Antwerpen

  Stad Antwerpen en Mind the Gap lanceren met ‘Jump’ inloophuis voor kwetsbare jongeren

  De stad Antwerpen en Mind The Gap lanceren ‘Jump’: een laagdrempelige ontmoetingsplek voor kwetsbare jongeren in Kavka Oudaan. Deze jongeren vinden er een warme ruimte, een luisterend oor, advies en een eventuele doorverwijzing naar verdere hulpverlening. De opstart kadert in een breder plan om een beter zicht te krijgen op Antwerpse sofaslapers: jongeren die weglopen van hun moeilijke thuissituatie.
 2. A.S. Adventure opent extra afhaalpunten in Antwerpen om grote onlinerush de baas te blijven
  Antwerpen/Wilrijk/Schoten

  A.S. Adventure opent extra afhaalpun­ten in Antwerpen om grote onlinerush de baas te blijven

  A.S. Adventure verdrievoudigt het aantal tijdelijk afhaalpunten door de vele onlinebestellingen in deze periode waardoor bezorgers niet altijd alles op tijd aan huis geleverd krijgen. Er komt onder andere een extra afhaalpunt in Antwerpen, Wilrijk en Schoten. “Leveringen aan huis blijven mogelijk, maar op deze manier bieden we onze klanten een extra mogelijkheid aan”, legt Johan Soenens, sales & digital director van A.S. Adventure uit.
 3. Antwerpen haalt CO2-doelstellingen, maar cijfers stagneren: “Tijd voor nieuwe stappen”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Antwerpen haalt CO2-doelstel­lin­gen, maar cijfers stagneren: “Tijd voor nieuwe stappen”

  De stad Antwerpen haalt zijn uitstootdoelstellingen. Volgens de meest recente statistieken uit 2018 daalde de CO2-uitstoot van inwoners én industrie met 21,4 procent ten opzichte van 2005. Toch is er ook minder hoopvol nieuws: de cijfers stagneren. “Het is tijd voor nieuwe stappen”, reageert Antwerps schepen voor Leefmilieu Tom Meeuws (sp.a), die binnenkort met het klimaatplan 2030 op de proppen komt.
 1. Wie heeft uil Fibi gezien?
  Play

  Wie heeft uil Fibi gezien?

 2. Middelburg heeft nu de kleinste bioscoopzaal van Nederland
  Play

  Middelburg heeft nu de kleinste bioscoop­zaal van Nederland