650 klimaatjongeren verzamelen op het Conscienceplein
Volledig scherm
650 klimaatjongeren verzamelen op het Conscienceplein © Dirk Laenen

650 klimaatjongeren op straat in Antwerpen tijdens eerste klimaatbetoging van het nieuwe schooljaar

In het kader van een ‘Global Climate Strike’ komen ook in Antwerpen de klimaatbetogingen weer op gang. De eerste optocht na de zomervakantie bracht zo’n 650 betogers op de been. Waarschijnlijk zullen de klimaatjongeren niet meer wekelijks, maar maandelijks spijbelen voor de planeet. Dertien Antwerpse organisaties die zich inzetten voor het klimaat gaven ook een open brief af aan schepen van Leefmilieu Tom Meeuws.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. “Het was bijna alsof je vandaag Olympische Spelen in Syrië zou organiseren”: het Antwerpse mirakel van 1920
  PREMIUM

  “Het was bijna alsof je vandaag Olympische Spelen in Syrië zou organise­ren”: het Antwerpse mirakel van 1920

  Wonderen bestáán. Anders had Antwerpen in 1920 nooit de Olympische Spelen georganiseerd. “Het was bijna alsof je die organisatie nu aan Syrië zou toekennen”, zegt Jasper Truyens, auteur van een nieuw boek over het evenement. Pierre de Coubertin schonk de Spelen als eerbetoon aan het dappere België, slagveld van WO1. Dat had een prijs: de atletenverblijven waren spartaans, het olympisch ‘zwembad’ was een koude, modderige sloot en het organisatiecomité ging failliet. Vier dagen lang kijken we terug. België pakte overigens 14 gouden, 11 zilveren en 11 bronzen medailles.
 2. Antwerp Poster Festival maakt zich op voor tweede editie: “2.107 inzendingen uit 75 landen ontvangen”

  Antwerp Poster Festival maakt zich op voor tweede editie: “2.107 inzendin­gen uit 75 landen ontvangen”

  Na de eerste editie in maart 2019 met het thema ‘Show Your Colours’ is het Antwerp Poster Festival klaar voor zijn tweede jaargang. Grafisch ontwerpers Tom Tiepermann en Dennis Janssens van ontwerpbureau ‘ssnn’ kozen dit jaar het thema ‘What’s Your Type?’ voor de internationale postercompetitie. “We kregen maar liefst 2.107 inzendingen uit 75 verschillende landen binnen”, klinkt het bij de organisatie.