Vandaag gaf een delegatie studenten een mobiliteitsmemorandum af aan Antwerps mobiliteitsschepen Koen Kennis.
Volledig scherm
Vandaag gaf een delegatie studenten een mobiliteitsmemorandum af aan Antwerps mobiliteitsschepen Koen Kennis. © UAntwerpen

60% van studenten is tevreden over mobiliteit in Antwerpen: “Maar er zijn nog pijnpunten”

AntwerpenVandaag gaf een delegatie studenten een mobiliteitsmemorandum af aan Antwerps mobiliteitsschepen Koen Kennis. De meerderheid van de Antwerpse studenten is tevreden over de mobiliteit in de Scheldestad, maar ze zien ook nog pijnpunten, zoals campussen zonder Velo-stations en dure deelsteps. “We willen vooral de dialoog aangaan”, klinkt het.

 1. Antwerpenaar had voor 11 miljoen euro aan gestolen artefacten in zijn bezit: “Zo’n operatie fix je nooit alleen”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Antwerpe­naar had voor 11 miljoen euro aan gestolen artefacten in zijn bezit: “Zo’n operatie fix je nooit alleen”

  Sinds 2017 was er een zoekactie bezig naar gestolen, opgegraven aardewerk uit de Italiaanse streek Apulië. En wat blijkt nu? Achthonderd van die zeldzame artefacten uit de periode van 600 voor Christus -ter waarde van zo’n 11 miljoen euro- lagen gewoon bij een Antwerpse kunstverzamelaar thuis in Ranst. We spraken met oud-speurder Hugo Cillis over de zaak die opgelost geraakte dankzij een foto en een grafsteen: “Hij mag hopen dat hij in Italië in ruil voor waardevolle informatie een strafvermindering krijgt.”
 2. Iemand zin in een wafel met spek, eieren en guacamole? ‘House Of Wafels’ opent op de Handschoenmarkt
  Antwerpen

  Iemand zin in een wafel met spek, eieren en guacamole? ‘House Of Wafels’ opent op de Handschoen­markt

  “En wat als we nu eens een recept voor hartige wafels ontwikkelen, in plaats van enkel zoete?” stelden ondernemer Dirk en chef Erwin zich in 2017 de vraag. Zo geschiedde de eerste House Of Wafels in het centrum van Brugge. Antwerpen blijft niet achter: vanaf morgen opent de tweede vestiging van het wafelhuis op de Handschoenmarkt. “Er is geen mooier gevoel dan de glimlach op iemands gezicht te zien als die zijn wafel krijgt.”
 3. De eerste schooldag van K’do na instorten gebouw aan Nieuw Zuid: “Mijn eerste gedachte: ‘Wat als dit in september was gebeurd?’”
  PREMIUM
  Antwerpen

  De eerste schooldag van K’do na instorten gebouw aan Nieuw Zuid: “Mijn eerste gedachte: ‘Wat als dit in september was gebeurd?’”

  Na de ineenstorting van het nieuwe schoolgebouw op het Nieuw Zuid stond de wereld van basisscholen Zuidzin en K’do even stil. Zij namen normaal gesproken vanaf september met hun 250 leerlingen intrek in de nieuwe ‘KUUB’, en zouden daar een nieuw studioproject starten. Ook voor de ouders van de leerlingen is dit een zware klap: “Ouders schreven hun kinderen speciaal in deze scholen in vanwege het pedagogisch concept en nieuwe gebouw.”