Matthias Diependaele, Vlaams minister van Onroerend Erfgoed, kent 580.688,68 euro toe voor de restauratie van de drijvende stoomkraan nr. 9 in Antwerpen.
Volledig scherm
Matthias Diependaele, Vlaams minister van Onroerend Erfgoed, kent 580.688,68 euro toe voor de restauratie van de drijvende stoomkraan nr. 9 in Antwerpen. © Maarten Van Dijck

580.000 euro voor de restauratie van drijvende stoomkraan in Antwerpen

Matthias Diependaele, Vlaams minister van Onroerend Erfgoed, kent 580.688,68 euro toe voor de restauratie van de drijvende stoomkraan nr. 9 in Antwerpen. Stoomkraan nr. 9 is de enige overblijvende grote, drijvende stoomkraan in Vlaanderen en vermoedelijk zelfs de enige in Europa.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Herken jij deze plek? Stadsgids Tanguy Ottomer loodst ons langs historische pareltjes in Antwerpen
  PREMIUM

  Herken jij deze plek? Stadsgids Tanguy Ottomer loodst ons langs histori­sche pareltjes in Antwerpen

  Elke week geeft Antwerpse stadsgids en BeroepsBelg Tanguy Ottomer een prachtige foto prijs van het Antwerpen uit ver vervlogen tijden. Herken jij de plek waar Tanguy ons deze week mee naartoe neemt? Vandaag onthult hij in onze rubriek ‘Wie weet waar?’ welke plaats in Antwerpen er nu zo anders uitziet. Daarnaast geeft hij als expert ook historische feiten en weetjes over de plaats.
 2. Antwerpse muziekclub ‘Twix’ steunt Gents kunstencentrum ‘KOLRUIT’: “Politiek moet zich niet roeren met onafhankelijke kunst- en cultuurwereld”
  ANTWERPEN/GENT

  Antwerpse muziekclub ‘Twix’ steunt Gents kunstencen­trum ‘KOLRUIT’: “Politiek moet zich niet roeren met onafhanke­lij­ke kunst- en cultuurwe­reld”

  Na de naamsverandering van sp.a in VOORUIT en de ludieke tegenactie van het Gentse kunstencentrum Vooruit, dat zichzelf nu Kolruit noemt, volgde op het internet het ene woordmopje het andere op. Als steun voor hun collega’s in Gent noemt de Antwerpse muziekclub Trix zich voortaan ‘Twix’. “Blijkbaar mag je toch zomaar elke naam claimen.”