De deklading met de auto waarin de cocaïne werd gevonden met daarnaast andere in beslag genomen goederen.
Volledig scherm
PREMIUM
De deklading met de auto waarin de cocaïne werd gevonden met daarnaast andere in beslag genomen goederen. © Parket Antwerpen

58-jarige douanier in de cel omdat hij hielp met invoer van cocaïne in Antwerpse haven

AntwerpenIn twee Sky ECC-gerelateerde onderzoeken zijn de afgelopen dagen maar liefst negen mensen gearresteerd. In één van de twee dossiers is de hoofdrolspeler een 58-jarige douaneambtenaar die zijn functie grondig zou hebben misbruikt. Het andere onderzoekt gaat over de invoer van in totaal bijna 7 ton cocaïne. De straatwaarde wordt geraamd op zo’n 187 miljoen euro.

  1. Nog eens twee jaar cel erbij voor vader uit Antwerpen die kinderen ontvoerde naar Egypte
    PREMIUM
    Antwerpen

    Nog eens twee jaar cel erbij voor vader uit Antwerpen die kinderen ontvoerde naar Egypte

    Shreen Issa (40) kent al twee jaar lang geen rust meer. Sinds haar voormalige echtgenoot Khaled A. (50) hun twee kinderen zonder haar toestemming meenam naar Egypte, heeft ze haar zoontje (8) en dochtertje (6) niet meer in levenden lijve gezien. En gerechtelijke veroordelingen lijken Khaled er niet van te kunnen overtuigen de ontvoering ongedaan te maken. Daarom is hij nu, in een compleet nieuwe rechtszaak, opnieuw veroordeeld tot twee jaar cel. “Khaled maakt het geluk van zijn kinderen ondergeschikt aan zijn rancune jegens zijn ex-partner.”