Volledig scherm
Met een doodskist gaat de parade van PVDA naar de Vrijdagmarkt. © RV

500 PVDA’ers met doodskist naar Vrijdagmarkt: “Van het werk naar de zerk, neen bedankt”

Zo'n 500 PVDA’ers zijn zondagmiddag samengekomen op de Vrijdagmarkt voor hun Fiesta Social. Ze paradeerden met een doodskist en een duidelijke boodschap: “Van het werk naar de zerk, neen bedankt.” Behalve politiek was er ook plaats voor muziek en stand-upcomedy.

Partijleiders Peter Mertens en Raoul Hedebouw namen het woord. “Als de N-VA haar zin krijgt, dan werken de mensen binnenkort tot aan hun zerk”, zegt Mertens. “Wij bedanken daarvoor. De regering Michel heeft het recht op rust na een leven lang werken voor heel wat mensen afgeschaft. Het wordt weer een privilege voor enkelen. En zowat alle partijen willen de mensen steeds langer doen werken. Dat gaat regelrecht in tegen het recht op pensioen, het recht op rust en vrijheid in goede gezondheid na een leven van intens werken.”

Zijn woorden werden kracht bijgezet met een parade waarin een doodskist werd rondgedragen. Toch was er naast politiek ook plaats voor gezelligheid. Met muziek en stand-upcomedy en de nodige hapjes en drankjes. Zo'n 500 mensen vulden de Vrijdagmarkt.

Volledig scherm
Met een doodskist gaat de parade van PVDA naar de Vrijdagmarkt. © RV
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement