De ontvoerde Younes El B.
Volledig scherm
PREMIUM
De ontvoerde Younes El B. © rv

5 miljoen euro losgeld, of 400 kilo cocaïne: zo pokert de Antwerpse drugsmaffia om het leven van een gijzelaar

Afgelopen maandag viel het doek over de zwaarste ontvoeringszaak in het Antwerpse drugsmilieu sinds jaren. Een dertienkoppige bende kreeg tot 12 jaar celstraf voor de ontvoeringen van Abdelkader Bouker en Younes El B.  Het proces gaf een uitzonderlijke inkijk in het pokerspel van de Antwerpse drugsmaffia om het leven van een gegijzeld familielid. 

  1. Activisten pikken GAS-boetes niet en demonstreren opnieuw met De Wever-pop

    Activisten pikken GAS-boe­tes niet en demonstre­ren opnieuw met De Wever-pop

    Een tiental activisten van enkele klimaat- en burgerbewegingen voerde maandagnamiddag een guerrilla-actie tegen de bouw van een nieuwe Ineos-fabriek, mét een grote Bart De Wever-pop op de voetgangersbrug over de Plantinkaai. Dat hadden ze ook op 5 januari al eens gedaan, tijdens de nieuwjaarsbarbecue van de stad. De herhalingsactie was een protest tegen 23 GAS-boetes van 100 euro die activisten kregen aangesmeerd.
  2. Groot feest voor hun diamanten bruiloft kon niet, maar buren op Linkeroever bezorgen Vic en Elly tóch onvergetelijk moment

    Groot feest voor hun diamanten bruiloft kon niet, maar buren op Linkeroe­ver bezorgen Vic en Elly tóch onvergete­lijk moment

    Een diamanten bruiloft vier je liefst met een groot feest, maar dat zat er voor Vic (85) en Elly Snauwaert (83) in coronatijden helaas niet in. Des te groter was de verrassing toen de buurtbewoners op Linkeroever maandag om 14 uur uitpakten met een overdonderend applaus én een miniconcert van acteur Steven De Lelie voor het echtpaar op de tiende verdieping van hun woonblok in de Gloriantlaan. Elly weende van emotie.