De jongeren van Let's Go Urban.
Volledig scherm
PREMIUM
De jongeren van Let's Go Urban. © Jonathan Ramael

5,2 miljoen euro subsidies én monsterkorting op huur clubhuis Let’s Go Urban: waarom stad Antwerpen zo verveeld zit met de zaak-El Kaouakibi

Het Antwerpse stadsbestuur is de voorbije jaren bijzonder gul geweest voor Let’s Go Urban (LGU), het jongerenproject van Open Vld-politica Sihame El Kaouakibi. Sinds 2014 streek LGU meer dan 5 miljoen euro aan toelages op. En opvallend ook: LGU kreeg van de stad, naast subsidies, ook een fikse korting – 300 euro (!) in plaats van 95.000 per jaar – op het gebruik van het Urban Center, het clubhuis van LGU in een voormalige feestzaal aan de Sint-Bernardsesteenweg op het Kiel. Hoewel de stad nog volop onderzoekt of er effectief subsidiefraude werd gepleegd, eiste het vrijdag de inbeslagname van het vermogen van El Kaouakibi. Een overzicht van de riante subsidies van de stad Antwerpen voor El Kaouakibi.

 1. Status-quo voor Antwerpse haven, maar stukgoed zet sterke cijfers neer: “Afwachten wat gevolgen geblokkeerd Suezkanaal zijn”
  Antwerpen

  Sta­tus-quo voor Antwerpse haven, maar stukgoed zet sterke cijfers neer: “Afwachten wat gevolgen geblok­keerd Suezkanaal zijn”

  De Antwerpse haven deed het in het eerste kwartaal van 2021 behoorlijk. De goederenoverslag bleef ondanks de Brexit en de aanhoudende coronacrisis status-quo. Opmerkelijk: het conventioneel stukgoed is vergeleken met vorig jaar met 23 procent gegroeid. Port of Antwerp kijkt wel met ingehouden adem naar de gevolgen van het incident in het Suezkanaal.
 2. Karel de Grote Hogeschool richt nieuwe denktank op: “Om meer meisjes te inspireren om voor ICT te kiezen”
  Antwerpen

  Karel de Grote Hogeschool richt nieuwe denktank op: “Om meer meisjes te inspireren om voor ICT te kiezen”

  In aanloop naar Girls in ICT-dag organiseert KdG woensdag een bijzondere studentenraad voor alle vrouwen in Toegepaste Informatica. Slechts 10 procent van deze studenten is vrouwelijk, daarom wilt de hogeschool nadenken hoe de keuze voor ICT aantrekkelijker gemaakt kan worden voor hen. “Er is meer representatie nodig zodat een vrouw in IT een heel normaal beeld wordt”, zegt een van de studentes.
 3. “Al wat we willen is dit verhaal een plaats geven en doorgaan met ons leven”: dag op dag 10 jaar na Britta Cloetens’ verdwijning is haar lichaam nog altijd niet gevonden
  PREMIUM
  Antwerpen

  “Al wat we willen is dit verhaal een plaats geven en doorgaan met ons leven”: dag op dag 10 jaar na Britta Cloetens’ verdwij­ning is haar lichaam nog altijd niet gevonden

  Op 23 april 2011 verdween Britta Cloetens. Nadat ze een Honda-garage in Antwerpen was binnengestapt, ontbrak van haar ieder spoor. Tijl Teckmans, haar moordenaar, wordt in 2015 veroordeeld tot 30 jaar cel en Britta wordt in 2015 officieel doodverklaard. Maar zelfs tien jaar na haar verdwijning is haar lichaam nog altijd niet teruggevonden. “Het onderwerp is voor ons simpelweg te pijnlijk en er opnieuw over spreken, zou enkel maar oude wonden openrijten.”
 1. Laatste schooldag examenleerlingen anders dan anders
  Play

  Laatste schooldag examenleer­lin­gen anders dan anders

 2. Geen gewonden, maar overal brokstukken bij botsing in Vlissingen
  Play

  Geen gewonden, maar overal brokstuk­ken bij botsing in Vlissingen